Zo’n 100 inwoners halen
gratis klimaatboom af

Zo'n 100 Bilzenaren komen een klimaatboom afhalen. Ze krijgen die gratis.
Karolien Coenen Zo'n 100 Bilzenaren komen een klimaatboom afhalen. Ze krijgen die gratis.
Zo’n 100 inwoners zijn zaterdag een gratis klimaatboom komen afhalen aan de gemeentemagazijnen. Het gaat om streekeigen bomen zoals esdoorn, linde, haagbeuk en andere soorten die hier gedijen.

An Van Goethem was één van de Bilzenaren die reageerde op een oproep van de stad om een boom te bestellen. “Een volwassen boom kan in één seizoen evenveel zuurstof produceren als 10 mensen op één jaar inademen”, merkt ze op.

Pluspunten

Dat bomen een bijdrage leveren tegen klimaatverandering, blijkt uit de resultaten van een onderzoek dat  Bio- Resaerch en studenten groenmanagement van de PXL- hogeschool uitvoerden. “Het fijn stof dat wordt gefilterd door de bomen in een straat staat gelijk met de uitstoot door 25 tot 38.000 autokilometers”, vertellen Bram Beckers en Sam Ottoy, onderzoeker en afgestudeerde groenmanagement aan de PXL

Bomen zuiveren niet enkel de lucht maar ze koelen ook af, zorgen voor waterinfiltratie in de bodem en geven een esthetische waarde.

Karen Vossen, haar  man Angelo Peters en zoontje Julles (3) namen een winterlinde mee naar huis. “Hij komt in de weide achter ons huis te staan. Daar hebben we al 8 fruitbomen op hoogstam aangeplant”, zegt het echtpaar.

Karen Vossen, haar echtgenoot Angelo Peters en hun zoontje Jules komen een winterlinde als klimaatboom afhalen aan de gemeentemagzijnen.
Karolien Coenen Karen Vossen, haar echtgenoot Angelo Peters en hun zoontje Jules komen een winterlinde als klimaatboom afhalen aan de gemeentemagzijnen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.