Zin in Zang wijkt met succes
uit naar buur Diepenbeek

Zin in zang uit Bilzen treedt voor het eerst op buiten de stadsgrenzen, meer bepaald in de naburige gemeente Diepenbeek.
Mine Dalemans Zin in zang uit Bilzen treedt voor het eerst op buiten de stadsgrenzen, meer bepaald in de naburige gemeente Diepenbeek.
Zin in Zang, een evenement van Concordia Producties uit Bilzen waarop gemiddeld meer dan 100 Bilzenaren samen liedjes uit ons collectief geheugen zingen, trad voor het eerst op buiten Bilzen. De samenzang vond afgelopen zondag plaats in de naburige gemeente Diepenbeek. 

Goed 160 senioren zongen uit volle borst mee. Hierbij werden ze begeleid door professionele muzikanten. Sopraan Reinhilde Bovend’aerde en bas- bariton Luk Voncken gingen voor in de samenzang. De rode draad van de avond was het verhaal van de kruistochten uit de middeleeuwen. “Maar dat brachten we met een knipoog”, vertelden Gerad Peeters en Liliane Wilms, respectievelijk de algemeen- coördinator en schrijfster van het verhaal voor Zin in Zang in Diepenbeek. Of zoals een muzikant het goed samenvatte: “We zingen als het ware de Vlaamse geschiedenis aan elkaar met smartlappen.” Speciaal voor Zing in Zang in Diepenbeek werden bekende songs uit het Vlaamse repertoire  herschreven en toegepast op het verhaal uit de middeleeuwen. Hoe? Zo werd het alombekende ‘Hutje op de heide’ van de Limburgse componist Armand Preudhomme ‘Burchtje op de Heide’. 

Voorzangers en muzikanten die Zin in Zag in Diepenbeek in goeie vocale en muzikale banen hebben geleid.
Mine Dalemans Voorzangers en muzikanten die Zin in Zag in Diepenbeek in goeie vocale en muzikale banen hebben geleid.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.