Scriptie over grootschalige energieopslag gaat met jaarlijkse Encon Energieprijs lopen

Encon, een onafhankelijk bureau gespecialiseerd in het besparen van en hernieuwbare energie, heeft een energieprijs toegekend aan studenten die een scriptie maken over duurzame energievoorzieningen. 

Dit jaar gaat de prijs, goed voor 2.500 euro, naar Arthur Schillemans. Hij bedacht een model dat de opslag van energie op grote schaal economisch haalbaar en vooral aantrekkelijk maakt. “Het is een uitzonderlijk innovatief model dat een bijdrage kan leveren aan de duurzaamheidssector”, laat Robin Bruninx, de CEO van Encon, weten. Arthur Schillemans ging ook na wanneer het voordelig is om energie op te slaan en op welk ogenblik de opgeslagen energie het best gebruikt en verkocht kan worden.” De prijs werd uitgereikt door Vlaams minister van Energie Lydia Peeters. “Het model van Arthur maakt een toekomst mogelijk waarin een duurzaam energiesysteem de norm is. Het maakt de weg vrij voor energietransitie”, aldus een tevreden minister. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.