Schepen Steegen start kiescampagne met 'Beter Bilzen'

We hebben nog goed een jaar tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen, maar in Bilzen is de campagne al begonnen. Schepen Bruno Steegen (51) stelde zijn 'Beter Bilzen' voor, waarmee hij een gooi naar de sjerp wil doen.

Steegen zetelt intussen al 29 jaar in de gemeenteraad, waarvan 18 jaar als schepen. Maar in 2018 wil hij de sjerp. "Bij de laatste verkiezingen ging de strijd om het burgemeesterschap tussen Sauwens (CD&V-Nieuw) en Brepoels (N-VA)", aldus Steegen. "En straks gooi ik me als derde kandidaat in de strijd. Voorts gaan we ook voor twee extra zetels."


Om die ambities waar te maken, stappen Steegen en zijn team niet met Open Vld, maar met 'Beter Bilzen' naar de kiezer. "Het is geen partij, wel een beweging", legt hij uit. "Een beweging met een blauw hart, al kijken we ook verder dan dat. De helft van de lijst wordt ingenomen door kandidaten die geen partijkaart hebben. We gaan dus voor verruiming, met een team van 'oude rotten in het vak' en nieuwe mensen met een frisse kijk op wat Bilzen nodig heeft."

Verder uitbouwen

Bilzen moet volgens Steegen dan ook beter. "Ik blijf voor honderd procent achter het huidige beleid staan", maakt hij duidelijk. "Maar het kan op heel wat vlakken beter. Bilzen staat niet stil, maar moet verder uitgebouwd worden. We brengen een verhaal van vooruitgang op het vlak van toerisme, sport en cultuur. We willen nog meer een sociale en ondernemende stad worden, waar het goed is om te wonen, werken en genieten. Het oud hospitaal kan bijvoorbeeld tegen de grond voor een woon- en zorgcentrum. En we gaan voor extra bouwkavels, want we zijn nu al de snelst groeiende gemeente van Limburg." Meer info op www.beterbilzen.be. (LXB)