Koor Den Blanckaert viert 50 jaar met cd vol songs uit 1968

Lisa Del Bo en Fred Brouwers zingen ook mee

Dirigent Piet Van Sichen met de cd.
Karolien Coenen Dirigent Piet Van Sichen met de cd.
Het zestig man sterke volwassenenkoor Den Blanckaert uit Mopertingen (Bilzen) bestaat 50 jaar. Het jubileum wordt extra in de kijker gezet met de cd ‘Straight from ‘68', het jaar waarin het gemengd koor ontstond. 

Om de liedjes op te nemen, doken de koorleden met een gelegenheidsorkest van twintig muzikanten en enkele solisten in de studio.  Ook Lisa del Bo, die ooit zong in het koor, deed mee. Ook Fred Brouwers, ooit het gezicht van de koningin Elisabethwedstrijd, zong een nummer in. 

“We zijn op zoek gegaan naar populaire songs die een hit waren in 1968 en vandaag tot het collectief geheugen behoren van menig muziekliefhebber”, reageerde Piet Van Sichen. Piet is niet enkel een gekend operazanger die jaarlijks de Zomeropera in Alden Biesen mee organiseert. Hij is al 35 jaar dirigent van Den Blanckaert. “Ik heb een arrangement bij de nummers gemaakt”, laat hij weten. “Het is geen moderne bewerking van geworden van Hey Jude van The Beatles of Congratulations van Cliff Richard. Ik heb gekozen voor een eerder klassieke bewerking.” De koorleden doken één dag in de alom bekende Galaxy-studio’s in Mol. Het orkest vertoefde er twee dagen, voor de solisten volstond één dag. “Zelf heb ik zeven dagen lang de opnames gemixed en gemasterd”, vulde Piet Vansichen aan.

Van de CD zijn 1000 exemplaren geperst. Ze zijn te verkrijgen aan 15 euro het stuk. Je kan een cd bestellen op www.koordenblanckaert.be.    
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.