Groen: “Oversteek Taunusweg moet fietsveiliger”

Joahn Danen (op de fiets) test de oversteek, die nog altijd onveilig is.
TONY VAN GALEN Joahn Danen (op de fiets) test de oversteek, die nog altijd onveilig is.
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft maatregelen bevolen om fietsers de Taunusweg veilig te laten oversteken, en dat ter hoogte van de kruising met de Kieleberg en de Caetsbeekstraat. Dat gebeurt na een parlementaire vraag van Johan Danen (Groen).

Het knelpunt zal op de eerstkomende vergadering van de werkgroep Minder Hinder van het Agentschap Wegen en Verkeer besproken worden. In afwachting daarvan werd op de oversteekplaats een voorlopig verkeerseiland aangelegd, zodat fietsers in twee fases de Taunusweg kunnen oversteken. “Een begin, maar niet genoeg”, vindt Vlaams parlementslid en gemeenteraadslid Johan Danen. “Er wordt nog altijd te snel gereden op de Taunusweg, die ook door truckers massaal gebruikt wordt.”

“In deze donkere dagen is de oversteek ook niet zichtbaar genoeg”, vervolgt Danen. “De snelheid en onzichtbaarheid zijn een dodelijke combinatie.”

Volgens partijgenoot Bert Verleysen zijn bijkomende ingrepen dan ook nodig. “Het is beter om een permanent en goed aangeduid verkeerseiland aan te leggen”, vindt hij. “Ook de belijning van het aanliggende fietspad kan beter. Waarom plaatsen we geen betonblokken om de fietsers van het gemotoriseerd verkeer te scheiden? Ook moet de openbare verlichting er beter.”

Dat de Taunusweg meer verkeer slikt, is een gevolg van de omleiding die het AWV ingevoerd heeft in het kader van de bouw van een nieuwe brug over het Albertkanaal, op de grens van Munsterbilzen met Zutendaal. “Aangezien de brug aan een gewestweg (N730) ligt, moeten de omleidingen ook via gewestwegen lopen”, antwoordde minister Weyts op de parlementaire vraag van Johan Danen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.