Dezelfde coalitie van drie gaat
Bilzen opnieuw besturen

Hoewel de N-VA van Frieda Brepoels vier zetels moet inleveren, gaat ze toch een coalitie aan met Beter Bilzen en Bilzen Bruist.
Borgerhoff Hoewel de N-VA van Frieda Brepoels vier zetels moet inleveren, gaat ze toch een coalitie aan met Beter Bilzen en Bilzen Bruist.

Voor de tweede verkiezingen op rij wordt Johan Sauwens, die nu opkwam onder de naam Trots op Bilzen (TOB), aan de kant geschoven in het toekomstig bestuur van Bilzen. Nochtans heeft hij twee zetels gewonnen. TOB gaat van tien nu naar twaalf verkozenen. "We zijn het slachtoffer van een anti-coalitie tegen Johan", reageert raadslid Guy Sillen. "De ploeg van Frieda wordt afgestraft en toch worden we buitenspel gezet." 

Grote winnaar van de verkiezingen is Bruno Steegen. Met Beter Bilzen in de plaats van Open Vld ziet hij het aantal zetels voor de open stadslijst groeien van vijf naar zeven. Bovendien is hij erin geslaagd de sjerp van burgemeester voor de volle zes jaar te dragen. Uitredend burgemeester 

Frieda Brepoels is de grote verliezer. N-VA, waar ze opnieuw lijsttrekker voor was, scoorde dan ook slecht, want de partij zakt van tien naar zes zetels. Schepen Guy Swenen, die naar de kiezer was gestapt onder de naam Bilzen Bruist en niet onder de klassieke naam van sp.a of Pro Bilzen, ziet het aantal verkozenen zakken van vijf naar drie. Toch hebben N-VA, Beter Bilzen en Bilzen Bruist elkaar gevonden om Bilzen samen te besturen voor de komende zes jaar. Of anders gezegd: de huidige coalitie wordt verder gezet, maar dan met Bruno Steegen als nieuwe burgemeester.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hans Benoit

    Een schande,de machtsgeile verliezers schuiven de winnaar aan de kant om toch maar weer aan de vetpotten te zitten.

  • Robin Thenaerts

    De bilzenaar is niet gelukkig! Heel Facebook staat op zijn kop! DEMOCRATIE!!!!!!!