288 bestuurders op één dag geflitst in Bilzen

Toon Royackers

Dinsdag heeft de lokale politie op één dag 288 bestuurders geflitst tijdens snelheidscontroles in Bilzen. Op de Taunusweg reden 731 voertuigen voorbij de controlepost. 134 van hen (18 procent) werd geflitst wegens overdreven snelheid. De politie stelde zich ook op aan Rode Kruislaan tussen Mopertingen en Kleine Spouwen. Daar liepen 154 van de 679 gecontroleerde bestuurders (22,7 procent) tegen de flitslamp.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • MAERTEN RIJPSTRA

    De hermandad weet haar controle punten wel uit te zoeken. Het zijn beide wegen waar de maximale snelheid van 90 naar 70 kmh zijn terug gebracht. Wegvakken waar zelfs 90 kmh met gemak en zonder gevaar voor andere weggebrukers gereden kan worden. Hier is dus sprake van een politieke beslissing die dus niets te maken heeft met veiligheid of anderzins. Erger nog er zijn vooral oudere bestuurders die de 60 kmh nog niet halen op beide wegen en daardoor levens gevaarlijke situaties creëren.