“Omleiding voor afgesloten kanaalbrug is levensgevaarlijk voor fietsers”

Leden van Groen voeren actie aan de Taunusweg.
Karolien Coenen Leden van Groen voeren actie aan de Taunusweg.
De omleiding in het kader van de afbraak van de brug over het Albertkanaal in Zutendaal is volgens Groen onveilig voor fietsers. “Wagens krijgen prioriteit”, klinkt het.

De omleiding werd uitgetekend door de Vlaamse Waterweg. Maar Groen Bilzen kan zich er niet in vinden, en voerde vrijdag dan ook actie op de Taunusweg. “Hier was het al onveilig voor fietsers, die de baan gebruiken om naar school of het werk te rijden”, aldus Vlaams parlementslid Johan Danen (Groen). “Maar met de verhoogde verkeersdruk is het nog onveiliger geworden.”

Vooral de oversteekplaats aan het kruispunt van de Caetsbeekstraat en de Taunusweg wordt levensgevaarlijk genoemd. “Op die plaats is de verlichting slecht. Voorts stellen we vast dat de signalisatie gebrekkig is, en dat de fietsstroken langs de Taunusweg te smal zijn. Bovendien is een groot deel van de weg opgenomen in het traject van de fietssnelweg.”

Bert Verleysen (Groen) mocht zelf al vaststellen hoe onveilig het op de Taunusweg is. “Sinds de kanaalbrug op de grens van Munsterbilzen en Zutendaal afgesloten werd, vormt het verkeer op de Taunusweg één lange file tussen de rotonde in Munsterbilzen en die nabij de spoorwegbrug”, zegt hij. “Als je vanuit de Caetsbeekstraat per fiets of te voet de Taunusweg wil oversteken richting industriezone, moet je halsbrekende toeren uithalen. Vooral dan omdat je hier aan de binnenkant van een bocht zit, en dus geen overzicht hebt van afdraaiende wagens.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.