"Ik draag mijn verjaardag op aan Alina"

ARJOKO ORGANISEERT MOTORRIT VOOR OVERLEDEN ZUSJE

Alle motards die meereden met de herdenkingsrit voor Alina.
Karolien Coenen Alle motards die meereden met de herdenkingsrit voor Alina.
Uit liefde en eerbetoon voor zijn zusje Alina organiseerde broer Arjoko zaterdag een herdenkingsrit met motors. Vier jaar geleden kwam Alina op amper 5 jarige leeftijd om het leven.

In zijn eentje lanceerde hij op facebook een oproep aan motorclubs en individuele motards om af te zakken naar Grote-Spouwen en deel te nemen aan een rondrit van 80 kilometer die hij zelf heeft uitgestippeld. Zo'n 200 motorrijders stonden aan de start van de toer in en rond Groot-Bilzen. "Zoveel had ik er niet verwacht", liet Arjoko weten. Onderweg stopten de motards aan het kerkhof. Bij het graf van de kleuter hielden ze een serene herdenking die gewaardeerd werd door de familie van Alina. Aan de oprit naar het het kerhof vormden ze een ere-haag voor Arjoko en zijn ouders. Er werd luid getoeterd en de gas van de 200 motoren ging helemaal open.


"De motards laten zien dat ze een groot hart hebben. Hun steun helpt om het verlies van onze kleine meid te verwerken", vertelden Else Wiillems (46) en Patrick Vanluyten (49), de ouders van Alina. De tijd heelt de wonden, wordt gezegd. Dat geldt niet voor Arjoko en zijn ouders. "Arjoko was een vrolijke jongen, maar de plotse dood van zijn zusje liet littekens achter", bekende zijn moeder. "Hij is stiller geworden, hij kropt het verlies op."

Patrick , Else en Arjoka gaan samen met de motards Alina groeten op het kerkhof.
Karolien Coenen Patrick , Else en Arjoka gaan samen met de motards Alina groeten op het kerkhof.

Gek van moto's

Ook bij Elsje en Patrick laat de dood van hun enige dochter nog diepe sporen na. "Wie een kind moet afgeven, kan dat niet", zei de mama. "We proberen te leven met de pijn die er nog elke dag is. We praten veel met elkaar over Alina. We hebben veel steun aan onze huisarts die tijd vrij maakt om met ons te praten.", vervolgde Elsje. Veel steun heeft het gezin ook aan Karel Rochus (41).


"Hij is een goeie vriend, hij was als een grote broer voor Alina. Hij had een sterke band met haar. Hij doet ons weer lachen, ook al blijft de pijn om het verlies ondraaglijk. Meer nog, het is nu een stekende pijn geworden." Dat Arjoko en zijn ouders Alina gedenken met een motorrit is niet toevallig.


"Alina was gek op motors. Als ze op straat was en een motard zag dan wuifde ze. Motards vond ze cool. Vooral het ronkend geluid van de motors bracht haar in vervoering. Je zag de sterretjes in haar ogen", bekende Elsje. "Ze scheurde artikels over en met foto's van motors uit de kranten. Haar grote droom was ooit zelf op een motor te kunnen toeren. We hebben een scooter gehad maar we gaan nu lessen volgen voor een rijbewijs om er straks met de motor op uit te kunnen trekken. Zo maken we de droom van Alina alsnog waar", besloot het koppel.