Ga naar de mobiele website
^ Top

Uit de kleren voor de natuur

CALLGIRLS FOR NATURE ZAMELEN GELD IN MET NAAKTKALENDER

Op hun eerste foto droegen de Callgirls for Nature nog een masker, om mensen nieuwsgierig te maken.
PKM Op hun eerste foto droegen de Callgirls for Nature nog een masker, om mensen nieuwsgierig te maken.
Sally, Veerle, Sofie en Roosmarijn nemen deel aan expeditie Natuurpunt en moeten hiervoor 1.500 euro inzamelen. Als 'Callgirls for Nature' geven ze zich bloot om de natuur te steunen. Hun naaktkalender rolt volgende maand van de persen.

Op een leuke manier geld inzamelen. Dat was de missie die Sally Maes (42) uit De Klinge, Veerle Westra (40) uit Beveren, Sofie Calcoen (35) uit Wilrijk en Roosmarijn Steeman (40) uit Lier (maar afkomstig uit Beveren) voor ogen hadden. De vier vrouwen nemen eind juni deel aan Expeditie Natuurpunt en zullen twee dagen de Vlaamse wildernis intrekken. Daarvoor moeten ze eerst minstens 1.500 euro inzamelen voor hun favoriete natuurgebied.

Sally Maes, Roosmarijn Steeman, Veerle Westra en Sofie Calcoen poseren hier voor de foto die in de kalender te zien zal zijn voor de maand januari.
PKM Sally Maes, Roosmarijn Steeman, Veerle Westra en Sofie Calcoen poseren hier voor de foto die in de kalender te zien zal zijn voor de maand januari.

Opvallen

Sally en Veerle steunen Natuurpunt Waasland en Sofie en Roosmarijn schaarden zich achter de aankoop van meer dan veertig hectare natuur in de Kleine Netevallei. "We zijn allemaal lid van Natuurpunt en hebben de krachten gebundeld door één team te vormen", vertelt Sally. "Bij het zoeken naar een geschikte naam voor het team lieten we ons inspireren door de populaire reeks Callboys. We willen namelijk in het oog springen en dat kan niet met een saaie naam als de 'karekietjes'."

Campagne

De vier meiden pakten hun campagne professioneel aan en zijn ook erg actief op sociale media. "Op onze eerste foto's droegen we maskers om de nieuwsgierigheid te prikkelen", legt Sofie uit. "Die hebben al heel wat reacties uitgelokt en we krijgen enorm veel bijval. Mensen vinden het tof dat we op een originele manier geld inzamelen. De komende weken proberen we zoveel mogelijk aanwezig te zijn op allerlei evenementen. We hebben een standje waar we gehaakte tassen, breiwerk, wijn en zelfgebakken koekjes verkopen. Dit heeft ondertussen al 1.700 euro in het laatje gebracht. Daarmee staan we voorlopig op de tiende plaats op zestig ploegen. We hebben echter nog een verrassing in petto, want we houden nog even onze grootste troef achter de hand."

Zedig

Die troef is een kalender waarop de Callgirls for Nature niet alleen fraaie natuurfoto's plaatsen, maar ook beelden van zichzelf met wat minder kleren aan dan gewoonlijk. "We geven ons dus bloot voor de natuur", lacht Veerle. "Het is echter geen echte naaktkalender", vult Sofie meteen aan. "We houden het zedig en alle intieme zones zijn aan het oog onttrokken door blaadjes of struiken die op de juiste plaats zullen vallen."

Engagement

De Callgirls for Nature zijn in natuurmiddens ondertussen al goed gekend en hun initiatief lokt heel wat positieve reacties uit. "Het gaat dan ook om meer dan alleen geld inzamelen", vinden ze zelf. "We proberen de strijd voor de natuur wat uit de sfeer van de 'geitenwollensokken' te halen en hopen dat jonge mensen zich hierdoor ook willen engageren. We hebben onszelf in ieder geval al kostelijk geamuseerd."

De kalender van de Callgirls for Nature is vanaf 1 mei verkrijgbaar en kost vijftien euro. Meer info op hun Facebookpagina of www.expeditienatuurpunt.be/project/6412/story.Meld een bug