Supportersfederatie wil onderhoud met bestuur Waasland-Beveren

Photo News
De supportersfederatie van Waasland-Beveren heeft een onderhoud gevraagd met het bestuur van de voetbalclub. Aanleiding is het gerechtelijk onderzoek ‘Propere Handen’ waarbij zowel voorzitter Dirk Huyck en CFO Olivier Swolfs werden opgepakt voor ondervraging en in verdenking gesteld werden.

 De twee zijn ondertussen vrijgelaten, maar één van de voorwaarden daarvoor is dat ze drie maanden lang geen contact meer met het voetbal mogen hebben. Waasland-Beveren is hierdoor onthoofd van haar leidinggevend team. Ondervoorzitter Jozef Van Remoortel zal tijdelijk de taken van Huyck overnemen. De supporters zijn natuurlijk verontrust. 

Wij wensen als vertegenwoordigers van de supporters duidelijkheid te krijgen over het lopende onderzoek en de eventuele gevolgen voor onze club op verschillende niveaus”, klinkt het bij de supportersfederatie. “Daarnaast willen we ook de fans correct kunnen informeren. We begrijpen dat ook zij al een paar dagen in ongerustheid leven.” Het bestuur van de Supportersfederatie zal na het overleg terugkoppelen naar de supporters.

De club blijft intussen achter haar voorzitter en CFO staan en heeft alle vertrouwen in het verder verloop en de goede afloop van het onderzoek. “Ze blijven beschikbaar van het gerecht en werken volop verder mee aan het onderzoek”, zegt woordvoerder Martijn De Jonge. “Andere bestuursleden en de club zelf maken op dit ogenblik geen deel uit van het onderzoek. De naam van onze doelman Davy Roef verscheen intussen ook in de media. Davy werd enkel gehoord als getuige. Hij nam deze ochtend meteen terug deel aan de training op de Freethiel.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.