Scholieren tekenen klimaatactieplan mee uit

De leerlingen van het zesde jaar van Sint-Lodewijk kleven bolletjes op een paneel vol klimaatideeën om hun prioriteiten te tonen.
Kristof Pieters De leerlingen van het zesde jaar van Sint-Lodewijk kleven bolletjes op een paneel vol klimaatideeën om hun prioriteiten te tonen.

De gemeente Beveren nodigt alle inwoners uit om mee de prioriteiten te bepalen voor het lokale klimaatactieplan. De leerlingen van het zesde leerjaar van basisschool Sint-Lodewijk hebben gisteren de spits afgebeten. Ze kregen een uiteenzetting over het klimaat en de bedreigingen ervan. Daarna mochten ze bolletjes kleven op een paneel vol klimaatideeën. De leerlingen vinden vooral dat er meer werk moet worden gemaakt van goede fietsinfrastructuur, zodat mensen de auto meer aan de kant laten staan. "We roepen nu ook onze andere inwoners op om hun prioriteiten kenbaar te maken", zegt schepen Dominique Tielens (N-VA). "Dat kan in de bibliotheek, nog tot 7 februari. Eerder hebben we al een klimaatcafé georganiseerd, waarbij burgers hun ideeën kwijt konden over klimaatzuinig wonen, werken en verplaatsen. Ook op de ijspiste hebben we ons oor te luisteren gelegd. Met al die input wordt een klimaatplan geschreven dat we in maart zullen presenteren." (PKM)