Schade aan wand Beverentunnel hersteld

Het AWV ging in de nacht van donderdag op vrijdag aan de slag om de schade aan de wand te herstellen.
Kristof Pieters Het AWV ging in de nacht van donderdag op vrijdag aan de slag om de schade aan de wand te herstellen.

In de Beverentunnel in Kallo heeft het Agentschap Wegen & Verkeer in de nacht van donderdag op vrijdag onderhouds- en herstellingswerken uitgevoerd. Daarvoor werd de tunnelkoker richting Gent afgesloten voor het verkeer. Er was een bovengrondse omleiding. De werken waren dringend omdat er zware schade was toegebracht aan de tunnelwand bij een verkeersongeval vorige week. Toen ging een vrachtwagen aan het slippen waarbij die hard tegen de tunnelwand botste. 

Zowel de betonnen vangrail als de muur in de tunnel raakten hierbij zwaar beschadigd. Er werd gebruik gemaakt van de maandelijkse onderhoudswerken aan de tunnel om de herstellingen uit te voeren. Tegelijk kreeg de koker richting Gent een algemeen onderhoud en werden wegdek, wanden en verlichting gereinigd en waar nodig hersteld. Ook werden de nooduitgangen gecontroleerd en kapotte lampen en onleesbare pictogrammen vervangen.

Kristof Pieters
Ook werden de kapotte lichten in de tunnel vervangen.
Kristof Pieters Ook werden de kapotte lichten in de tunnel vervangen.
Kristof PietersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.