Rode Muizen laten zich inspireren door Beatles en The Stones

Voor de affiche zocht het Orkest van de Rode Muizen eveneens inspiratie bij The Beatles en Rolling Stones
rv Voor de affiche zocht het Orkest van de Rode Muizen eveneens inspiratie bij The Beatles en Rolling Stones
Het Orkest van de Rode Muizen is een mini-symfonisch orkest met een 40-tal muzikanten uit het Waasland. Traditiegetrouw spelen ze jaarlijks in het Paasweekend twee concerten in CC Ter Vesten. Dit jaar brengen ze een mix van songs van The Beatles en The Rolling Stones.

Het gezelschap bestaat uit een muzikanten die meestal nog in andere fanfares of harmonieën actief zijn, maar eens uit de band willen springen. Het orkest speelt namelijk niet alleen klassieke muziek zoals Schubert of Tchaikovsky, maar ook popnummers van Gorki, David Bowie of Blondie en zelfs steviger werk zoals AC/DC passeert de revue.

Voor de gloednieuwe show op zaterdag 20 april en maandag 22 april brengen de Rode Muizen een selectie van The Beatles & The Stones. Componist/dirigent Kris Ryckaert laat een bonte mix van amateurmuzikanten op fluit, klarinet, saxofoon, trompet, hoorn en trombone aanvullen met strijkers maar ook elektrische gitaren, drums, keyboards, percussie, een koor en enkele solozangers waaronder Joke Kempeneers, Annelies Van Raemdonck, Sofie Thijs en Eva Tindemans. Op het programma staan onder meer de bekende hits ‘Start me up’, ‘Let it be’, ‘A day in the Life’, ‘Satisfaction’, ‘Paint it black’, ‘Hey Jude’, ‘Imagine’, ‘Miss You’ en ‘Help’. Er is ook een zelfgemaakte mix van songs van beide groepen.

Zaterdag 20 april is er een concert om 20 uur en op Paasmaandag 22 april start het optreden om 15 uur. Tickets via http://www.hetorkestvanderodemuizen.be

rvReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.