Peter Thyssen supportert voor Waasland-Beveren op Kilimanjaro

Peter Thyssen liet op de top van de Kilimanjaro de vlag van Waasland-Beveren wapperen.
Foto Kristof Pieters Peter Thyssen liet op de top van de Kilimanjaro de vlag van Waasland-Beveren wapperen.
Acteur Peter Thyssen heeft de top van de Kilimanjaro bereikt met vier parkinsonpatiënten.

Peter Thyssen is peter van de expeditie die georganiseerd werd door Parkili, een vereniging van jonge parkinsonpatiënten. Die willen hiermee aantonen dat ze ondanks hun ziekte nog altijd bergen kunnen verzetten. Peter Thyssen werd als peter van de expeditie gevraagd door Koen Meersschaert (49), één van de Beverse deelnemers. Beide kennen elkaar uit hun jeugdjaren in Sint-Gillis-Waas.


Bovendien lijdt de moeder van Peter ook aan de ziekte van Parkinson. Uiteindelijk hebben slechts vier parkinsonpatiënten de 5.895 meter hoge top bereikt. Koen Meersschaert en twee andere parkinsonspatiënten moesten op vier uur van de meet afhaken wegens hoogteziekte, maar hebben uiteraard ook een topprestatie neergezet. Ook bij klimmers in goede gezondheid haalt maar vijftig procent de top van de berg.

Waasland-Beveren

Peter Thyssen zorgde op de top nog voor een verrassing. Hij ontplooide er namelijk de vlag van voetbalclub Waasland-Beveren. De acteur is al vele jaren een fervent supporter en vierde de 3-0-overwinning tegen Antwerp op deze originele manier. (PKM)