Nieuwe kleuterschool Lindenlaan feestelijk geopend

Minister Crevits mocht gisteren als een vedette heel wat high fives uitdelen op de rode loper van de school.
Kristof Pieters Minister Crevits mocht gisteren als een vedette heel wat high fives uitdelen op de rode loper van de school.
De nieuwe kleuterschool in de Lindenlaan in Beveren is gisteren feestelijk in gebruik genomen. Minister van Onderwijs Hilde Crevits kwam meevieren en loofde de gemeente voor haar investering.

De Lindenlaanschool kende de voorbije jaren een explosieve groei en moest intussen zelfs een inschrijvingsstop invoeren. "Op tien jaar tijd steeg het aantal leerlingen van 183 naar 430 kinderen", zegt burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V). "Door deze enorme groei zaten we met een heel containerdorp opgescheept." Omwille van het plaatstekort besloot de gemeente niet op subsidies te wachten maar zelf een nieuwe kleuterafdeling te bouwen. Daarbij ging veel aandacht naar duurzaamheid. "We zijn enorm tevreden met het resultaat", vertelt directeur Annelies Daniëls. "Door de prefabstructuur konden we hoge wanden kiezen wat een ruimtegevoel geeft en zijn er grote glaspartijen die veel licht binnenlaten. We hebben ook beslist om niet alleen de kleuters maar ook de leerlingen van het eerste leerjaar hier een plaats te geven. De overgang van kleuterschool naar het eerste leerjaar blijkt nog steeds een hele stap te zijn en op deze manier hopen we de drempel te verlagen." In totaal zijn er tien nieuwe klassen in de nieuwbouw. "Centraal is er een 'leerplein' waarop alle klaslokalen uitgeven", vult schepen van Onderwijs Katrien Claus aan. "De meeste klassen zijn ook nog eens onderling verbonden met elkaar."


In het kader van het project 'Brede School' zal men ook meer opvanginitiatieven aanbieden. Dit gaan van de traditionele voor- en naschoolse opvang op schooldagen tot leuke spel- en sportevenementen tijdens de vakantie. Minister van Onderwijs Hilde Crevits is onder de indruk en looft de gemeente ook voor de financiële inspanningen. In heel Vlaanderen zijn er immers slechts drie gemeenten die zonder subsidies zelf een nieuwe school hebben opgetrokken. (PKM)

De minister plant samen met de burgemeester een boom aan het nieuwe gebouw.
Kristof Pieters De minister plant samen met de burgemeester een boom aan het nieuwe gebouw.