Ga naar de mobiele website
^ Top

Nieuwe huisstijl moet 'verbinden'

Het nieuwe logo en de slagzin van Beveren werd gisteren officieel onthuld.
Foto Kristof Pieters Het nieuwe logo en de slagzin van Beveren werd gisteren officieel onthuld.
De gemeente Beveren heeft gisteren een nieuw logo en huisstijl gelanceerd met als slagzin 'Beveren Verbindt'. Het vervangt de huidige wildgroei aan logo's en communicatiestijlen van verschillende diensten en evenementen.

Het nieuwe logo bestaat uit twee kleuren die elk hun eigen betekenis hebben. "Het rood weerspiegelt verbondenheid en blauw staat symbool voor de Schelde die voor Beveren van groot belang is", legt burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) uit. De gele kleur uit de gemeentevlag is weggevallen omdat die te weinig contrast geeft. De gemeente trok 30.000 euro uit voor een marketingbureau. Die kwam met de slagzin 'Beveren Verbindt' op de proppen. Die vervangt de vorige slagzin 'Beveren - Heerlijkheid, vroeger en nu' die dateert uit 2005. "We zijn op zoek gegaan naar wat Beveren zo karakteristiek maakt en dat is de hoeveelheid aan contrasten", zegt communicatieambtenaar Jeroen Bruggeman. "Zo is er de landbouw versus de industrie, het wonen tegenover het werken, enz. Ook is er de sterke identiteit van de deelgemeenten, maar als de gemeente onder druk komt te staan van buitenaf, sluiten de rangen zich. Het is die verbondenheid die we gebruikt hebben in deze slagzin."


Het wapenschild blijft natuurlijk behouden, maar het nieuwe logo moet het uithangbord worden van alle gemeentelijke en OCMW-diensten. Ook instellingen zoals alle gemeentelijke scholen maar ook cultuurcentrum Ter Vesten zullen onder deze vlag varen en dus geen afzonderlijk logo meer hebben. "Er was echt wel een wildgroei aan logo's en zowat elk evenement had een eigen uithangbord", zegt burgemeester Van de Vijver. "Hierdoor is het overzicht verloren gegaan en weten mensen niet meer wat gemeente en OCMW allemaal voor hen organiseren. Met het nieuwe letterlogo 'BV' zullen we net als Antwerpen met zijn 'A' Beveren meer gaan promoten naar de eigen inwoners toe, maar ook naar bezoekers." (PKM)Meld een bug