NGB flatert met verkeerde kerk op verkiezingsfolder

De kerk die gebruikt werd op de folder is niet die van Beveren-Waas, maar wel die van Beveren-Roeselare.
Kristof Pieters De kerk die gebruikt werd op de folder is niet die van Beveren-Waas, maar wel die van Beveren-Roeselare.
De partij Nieuw Groot Beveren heeft geflaterd met een verkiezingsfolder die op 4.100 exemplaren is verspreid in deelgemeente Melsele. De kerk op de foto die werd gebruikt op de voorkant van de folder is niet die van Beveren-Waas, maar wel die van Beveren-Roeselare.

Vaste kerkgangers hadden het verschil wellicht snel opgemerkt, maar ook een aandachtige lezer kon meteen de fout zien. Op de foto prijken namelijk drie toch wel opvallende vlaggen van de Stad Roeselare. Navraag bij Nieuw Groot Beveren leert dat het zelfs twee keer is fout gelopen, want eigenlijk had de kerk van Melsele op de verkiezingsfolder moeten staan. “In de laatste week voor de verkiezingen wilden we nog een extra duwtje geven aan onze campagne, met een aparte folder voor de acht deelgemeenten", zegt lijsttrekker en fietsenmaker Nico Lauwaert. "Op de voorkant wilden we voor elke deelgemeente een herkenbaar gebouw en daar is het fout gelopen. We moesten ons haasten en hebben die folder tussen 2 en 3 uur ‘s nachts gemaakt. De proefdruk moest 's morgens al bij de drukker zijn. De kerk is erg gelijkend met die van Beveren en we hebben jammer genoeg  onvoldoende controle gedaan.”

Ook met de folder voor deelgemeente Beveren werd een fout gemaakt. Daarop prijkt een foto van het kasteel Hof ter Saksen. Officieel ligt dit weliswaar nog net op grondgebied Beveren, maar het wordt door zowat iedereen geassocieerd met deelgemeente Haasdonk. “Ik ken dan ook niet elk monument van onze gemeente niet uit het hoofd”, zegt Lauwaert. “Het is een spijtige vergissing, maar het programma is belangrijker dan de beeldvorming”, benadrukt hij.

Nieuw Groot Beveren (NGB) is een nieuwe politieke beweging die werd opgericht door Nico Lauwaert en Jos Van Gulck. Het begin van de campagne was nochtans goed gestart, want toen werden folders verspreid met enkel silhouetten van kandidaten om de nieuwsgierigheid te prikkelen van de inwoners. Op het einde van de campagne is de vermoeidheid blijkbaar wat toegeslagen. NGB hoopt zondag tussen 5 en 10 procent van de stemmen te halen. “Het is echt onze bedoeling om mee te besturen, met één van de grotere partijen”, aldus Lauwaert. “Ik heb goede hoop dat het lukt, we krijgen positieve signalen als we met de inwoners praten. Als we een goed resultaat halen, zullen we met deze flater volgend jaar hopelijk eens goed kunnen lachen.”