NATIONALE STAKING: Zowel containerterminals als containerparken blijven morgen gesloten

Kristof Pieters
De nationale staking zal ook in Beveren gevolgen hebben. De dienstverlening van de gemeente ondervindt slechts beperkte hinder maar de drie containerparken van Ibogem blijven alvast gesloten. Ook op de containerterminals in de haven wordt het werk 24 uur neergelegd.

Het is nog koffiedik kijken wat het effect zal zijn van de nationale stakingsdag in de haven. Bij de loodsen zijn er alvast geen aanwijzingen dat zij het werk zullen neerleggen maar mogelijk gebeurt dat wel bij de sluizen zodat schepen toch op zee moeten wachten. De terminal van MPET blijft woensdag alleszins gesloten. Er zullen dus 24 uur lang geen vrachtwagens geladen of gelost worden. Ook bij DP World is de kans groot dat de deuren gesloten blijven. Bij de petrochemische bedrijven is er een grote stakingsbereidheid. Vermoedelijk zullen een aantal bedrijven terugvallen op een veiligheidsbezetting maar valt de productie stil.

De gemeentelijke dienstverlening zal in Beveren grotendeels verzekerd blijven. Ook in de scholen wordt er weinig hinder verwacht. Bij de afvalintercommunale Ibogem blijven de deuren van de drie recyclageparken wel gesloten en wellicht ook die dan de Kringwinkel.

Ook bij De Lijn wordt grote hinder verwacht. Werkwillige chauffeurs zullen worden ingezet op de belangrijkste verbindingen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.