Ga naar de mobiele website
^ Top

Motard kritiek na klap tegen vrachtwagen

De motor werd weggeslingerd naar het andere rijvak.
Kristof Pieters De motor werd weggeslingerd naar het andere rijvak.
Een motorrijder is gisterenochtend levensgevaarlijk gewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval op de Keetberglaan in Melsele.

Om 6 uur vertrok een 37-jarige man uit Sint-Amands met zijn vrachtwagen vanaf de parkeerstrook naast de weg, een plaats waar dagelijks veel truckers overnachten. Net op dat moment kwam de motard, een 45-jarige man uit Stabroek, aangereden. Door zijn rem- en uitwijkmanoeuvre kwam de motorrijder ten val en knalde in de flank van de trekker van de vrachtwagen. Daarop werden de motor en de motorrijder weggeslingerd. Beiden kwamen zo'n 10 meter verder op de andere weghelft tot stilstand. De man werd in kritieke toestand naar het Sint-Augustinus ziekenhuis in Antwerpen overgebracht, maar is intussen buiten levensgevaar.


Door de aanrijding scheurde de brandstoftank van de vrachtwagen open, en zo'n 1.200 liter brandstof stroomde op het wegdek en in de riolering. De brandstof kwam ook in de aanpalende waterloop terecht. De brandweer moest een absorberende drijvende dam op het water leggen om te voorkomen dat de brandstof zich nog verder zou verspreiden.


Door het ongeval werd de Keetberglaan in beide richtingen afgesloten wat voor heel wat fileleed zorgde. Op de E34, die vlak naast de Keetberglaan ligt, ontstond in beide richtingen een lange kijkfile. Richting Antwerpen stond er rond 9 uur maar liefst 15 kilometer file vanaf Kemzeke. Ook op de Melseledijk en bijgevolg ook op de N70 liep het verkeer ten gevolge van het ongeval helemaal in het honderd. Vele werknemers van enkele bedrijven waaronder Pioneer, Yusen Logistics en SGS moesten noodgedwongen hun voertuig achter laten en zo'n 500 meter te voet verder gaan. Het parket kwam ter plaatse om de oorzaak van het ongeval te achterhalen.


(PKM)Meld een bug