Levensloop hoopt op ‘toptransfer’ voor Messi

Gesigneerde shirts van vedetten onder veilinghamer

Nancy Kooremans en Marc Dhondt tonen het topitem van de veiling: een gesigneerd shirt van Lionel Messi
Kristof Pieters Nancy Kooremans en Marc Dhondt tonen het topitem van de veiling: een gesigneerd shirt van Lionel Messi
Levensloop Beveren, de marathon ten voordele van de Stichting tegen Kanker, hoopt dit weekend de historische kaap van één miljoen euro te overschrijden en niemand minder dan voetbalgod Messi draagt zijn steentje bij. Een gesigneerd shirt gaat zaterdag onder de veilinghamer. Ook Belgische vedetten als Kevin De Bruyne staan een truitje af.

De opbouw van het Levensloopdorp, op en rond de Beverse atletiekpiste, is momenteel volop bezig. Dit weekend worden opnieuw duizenden bezoekers verwacht voor de 24-uurs marathon ten voordele van de Stichting tegen Kanker. Er zijn al 77 teams ingeschreven die samen een vierduizendtal deelnemers op de been brengen. Levensloop kon de voorbije drie jaar in totaal 725.000 euro inzamelen. Voor de vierde editie is dus de symbolische kaap van één miljoen euro in zicht. De teller staat vandaag reeds op 106.000 euro maar daar komt tijdens het evenement nog een heel pak bij.

Het animatieteam van Levensloop organiseert zondag 21 oktober om 11.30 uur een veiling van heel wat collectors items en waardevolle geschenken die werden aangeboden door sporters, BV’s en bedrijven. Ze worden tijdens het evenement tentoongesteld aan de kassa en daar kan je reeds een startbod uitbrengen. Het topstuk is ongetwijfeld een gesigneerd shirt van Lionel Messi, aanvaller bij FC Barcelona. “We hebben het in handen gekregen via Beko, één van de shirtsponsors van FC Barcelona”, vertelt Nancy Kooremans. “Linda De Poortere, één van de 205 ‘vechters’ die er dit weekend bij zijn, kent de Belgische manager van het bedrijf die vervolgens zijn relaties aansprak. Het is blijkbaar al twee jaar geleden dat er in ons land nog eens een shirt van Messi onder de hamer is gegaan. Het is destijds verkocht voor 1.850 euro maar uiteraard hopen we beter te doen.” Ook heel wat Belgische vedetten stonden met plezier een shirt af. Levensloop veilt onder meer truitjes van Kevin De Bruyne, racepiloot Anthony Kumpen, Sven Nys en ook een shirt dat getekend werd door alle spelers van Anderlecht. Stijlicoon Eline De Munck dook in haar eigen garderobe en schonk een winterjas.

Ook Kevin De Bruyne schenkt een shirt van Manchester City
rv Ook Kevin De Bruyne schenkt een shirt van Manchester City

“De weergoden lijken ons heel gunstig gestemd en we hopen dit weekend dan ook op een massa volk”, vervolgt Nancy Kooremans. “We doen nog eens een warme oproep om zeker te komen kijken. Levensloop is veel meer dan alleen een marathon. Er is een heel tentendorp opgebouwd met allerlei standjes van verenigingen. Er zijn streekbiertjes, warme wafels, soep, spekpatatjes, paella, broodpudding, cava, macarons en nog veel meer te krijgen. Voor de kids is er een leuk kinderdorp met een hindernissenparcours en verschillende springkastelen. Verder zijn er ook een hele reeks optredens op ons Levensloop-podium. De peter en meter van deze editie, Tuur De Weerdt en Danni Heylen, zullen ook aanwezig zijn. De presentatie is net als vorig jaar in handen van Maarten Fabricio Goffin.”

de opbouw van het Levensloopdorp is volop bezig
Kristof Pieters de opbouw van het Levensloopdorp is volop bezig

Niet te missen momenten zijn de openingsceremonie op zaterdag om 15 uur en de kaarsceremonie om 20.30 uur. Er zullen dan 2.600 kaarsenzakjes oplichten en de hele nacht het parcours verlichten. Deze kaarsenzakjes dragen boodschappen van steun aan vechters en herinneren aan mensen die de strijd verloren. Kaarsenzakjes zijn te koop in de bibliotheek in Beveren of aan het onthaal tijdens het weekend en dit voor vijf euro.

De scholen maken er ook dit jaar een erezaak van om het grootste team te aan de start te brengen. Het KA Beveren neemt met 240 deelnemers voorlopig de leiding. Net als vorig jaar zijn er ook enkele thema-uurtjes waarbij men vrolijk uitgedost rondjes kan lopen in een pyjama, onesie of als kerstman.

Meer info: https://www.facebook.com/levensloopbeveren/
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.