Kristof Van den Broeck nieuwe directeur Ter Vesten

Kristof Van den Broeck (links) gaat op 1 januari aan de slag als nieuwe directeur van CC Ter Vesten.
Foto Kristof Pieters Kristof Van den Broeck (links) gaat op 1 januari aan de slag als nieuwe directeur van CC Ter Vesten.

De 36-jarige Kristof Van den Broeck wordt vanaf 1 januari de nieuwe directeur van CC Ter Vesten. Hij volgt Ben Croon op. Die was zeven jaar directeur, maar stopte in juli voor een nieuwe uitdaging als afdelingshoofd Vrije Tijd bij de stad Turnhout.


"Er waren 22 kandidaten, maar Kristof was de enige die voor alle proeven is geslaagd", zegt schepen van Cultuur Johan Smet (N-VA) tevreden. Met Kristof Van den Broeck komt immers iemand aan het hoofd die het reilen en zeilen binnen Ter Vesten al goed kent. Hij is er namelijk al zeven jaar als de slag als cultuurprogrammator. "Het is een hele eer om directeur te mogen worden van een schouwburg met zo'n uitstraling", reageert Van den Broeck. "In de cultuursector zijn er veel jaloers op Ter Vesten. We hebben betere publiekscijfers dan gemiddeld in de rest van Vlaanderen. Dat is te danken aan een sterk podiumaanbod en een sterke ploeg. Aan een winnend concept wil ik niet teveel sleutelen maar er zijn zeker nog voldoende uitdagingen. Zo blijft het moeilijk om jongeren tot hier te krijgen en moeten we bekijken hoe we in de toekomst moeten omgaan met de digitale dimensie, zoals livestreaming, dat steeds meer aan belang wint", besluit de nieuwe directeur. (PKM)