Huisvestingsmaatschappij bouwt vijf koopwoningen in Viergemeet

Kristof Pieters

De Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting heeft vijf koopwoningen opgeleverd in de verkaveling Viergemeet in Beveren. “De woningen worden verkocht aan wel héél democratische prijzen tussen de 209.000 en 226.000 euro", voorzitter Ann Cools (CD&V). "Er zijn ook geen registratierechten op verschuldigd, enkel een verlaagd BTW-tarief van 6%. We informeren nu bij de kandidaten op de wachtlijst of ze interesse hebben.” 

Het project omvat 3 gesloten en 2 halfopen bebouwingen. “De huizen zijn allemaal uitgerust met een carport vooraan en een fietsenberging achterin de tuin die ook bereikbaar is via een wegel”, vervolgt Cools. “Elke woning telt drie slaapkamers. Enkel de keuken en badkamer moet nog geïnstalleerd worden. De energiekost zal bijzonder laag zijn, want er is veel aandacht besteed aan isolatie.”

Voor 81 sociale huurappartementen is de vergunningsaanvraag ingediend. “We hopen de bouwwerken te beginnen in de loop van 2019”, zegt Cools nog. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.