Haven op koers voor zesde jaarrecord

Kristof Pieters
De overslag in de haven van Antwerpen blijft toenemen. Na record halfjaarcijfers, staat de totale overslag na negen maanden op 177.026.550 ton, een sterke stijging van 6 procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. Met deze resultaten lijkt de haven op weg te zijn naar het zesde jaarrecord op rij. 

De containertrafiek noteerde opnieuw een stevige groei van 7,1 procent ten opzichte van de eerste negen maanden van 2017. “2018 is nu al een topjaar voor onze haven”, zegt CEO Jacques Vandermeiren. “Niet alleen vanwege de recordcijfers die we opnieuw kunnen voorleggen, maar ook door de investeringsgolf van de afgelopen maanden. De beslissing van toonaangevende spelers in de chemische industrie zoals onder andere Borealis, Ineos, Nippon, Sea-Mol en Oiltanking/AGT, om te kiezen voor Antwerpen, bevestigt én bestendigt onze sterke aantrekkingskracht als grootste chemische cluster in Europa. Het belang van deze golf van investeringen, ten bedrage van rond de 2 miljard euro, kan niet voldoende onderstreept worden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.