Harde kernen jennen elkaar in aanloop naar Wase derby

Lokerse supporters haalden een grap uit door een speelgoedkeukentje te plaatsen aan de hoofdtribune van Waasland-Beveren.
rv Lokerse supporters haalden een grap uit door een speelgoedkeukentje te plaatsen aan de hoofdtribune van Waasland-Beveren.
Voetbalclub Waasland-Beveren krijgt zaterdag de buren van Sporting Lokeren over de vloer en die Wase derby’s zijn natuurlijk altijd iets meer geladen dan andere wedstrijden. De harde kernen van beide clubs hebben elkaar de voorbije dagen al liggen jennen.

Zowel Waasland-Beveren als Lokeren bengelen momenteel aan de staart van het klassement maar bij een derby is de inzet vooral wie zich ‘club van het Waasland’ mag noemen natuurlijk. De harde kernen van beide clubs hebben elkaar voorbije week al enkele plaagstoten uitgedeeld. Het gaat dan vooral om de Beverse Ultra’s en de Authentics van Lokeren.

Beverse supporters hadden als eerste de toon gezet door ‘anti-Lokeren-graffiti’ te spuiten op een elektriciteitscabine in de buurt van de Freethiel. De Authentics kwamen daarop ’s nachts de muur overschilderen om er hun eigen boodschap in graffiti op na te laten. Ze lieten ook een speelgoedkeukentje en een spandoek achter aan de hoofdingang van het stadion. De slogan ‘Keuken bestellen? Even naar W-B bellen!’ is natuurlijk een knipoog naar het voetbalschandaal ‘propere handen’ waarbij de voorzitter van Waasland-Beveren in opspraak is gekomen. In de keukenzaak van zijn vrouw zouden namelijk mogelijk geheime afspraken zijn gemaakt voor matchfixing. Het moet wel gezegd worden dat de Lokerse harde kern het zelf proper hield want er werd geen graffiti gespoten op de muur maar wel op een doek dat tegen de muur werd geplakt. Heel wat Beverse supporters kunnen er daarom nog wel mee lachen. Niettemin zal de politie zaterdag wel een tandje bijsteken voor de ordehandhaving.

Beverse supporters staken de lont aan door graffiti aan te brengen op een elektriciteitscabine in de buurt van het stadion om de Lokerse fans te jennen.
rv Beverse supporters staken de lont aan door graffiti aan te brengen op een elektriciteitscabine in de buurt van het stadion om de Lokerse fans te jennen.
De Lokerse supporters gaven echter lik op stuk door de graffiti ‘s nachts te komen overschilderen...
rv De Lokerse supporters gaven echter lik op stuk door de graffiti ‘s nachts te komen overschilderen...Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.