Dieven stelen 8.000 golfballen

AL TWEEDE INBRAAK IN GOLFCLUB BEVEREN IN TWEE WEKEN TIJD

Foto's Pieters
De Golfclub Beveren heeft voor de tweede week op rij dieven over de vloer gekregen. Dit keer gingen ze aan de haal met 8.000 golfballen. "We moeten ons nu uit de slag helpen met de paar balletjes die nog achterblijven."

Voorzitter Mark Van de Vijver: "Eén bal kost een halve euro dus de rekening loopt aardig op. We hebben er nu nog 1.500 over maar dat is te weinig voor onze driving range. We lossen dit nu tijdelijk op door ze heel intensief te rapen. Volgende week wordt een nieuwe partij geleverd."


Het golfterrein aan de Kallosluis ligt op een afgelegen plaats en dat maakt dat de club al meermaals ongewenst bezoek kreeg. Enkele recente diefstallen veroorzaken nu echter ook heel wat praktische problemen waardoor zelfs de werking van de club in het gedrang komen. "In de nacht van woensdag op donderdag kreeg onze club een dievenbende over de vloer die ervandoor is gegaan met al onze 'range' ballen", meldt secretaris Inga Van Goethem. "Naast het feit dat dit een grote tegenvaller is voor de club, veroorzaakt dit uiteraard ook voor problemen zorgen op onze 'driving range'. Er werden onmiddellijk nieuwe ballen besteld maar het kan een aantal dagen duren eer deze bij ons arriveren. Intussen zullen wij ons moeten redden met een kleine hoeveelheid balletjes die nog achterbleven in de ballenautomaat, een heel vervelende situatie."


Het is niet de eerste tegenslag voor de club. Een tweetal weken geleden werden ook al twee tassen met golfclubs gestolen die de club gebruikt bij groepsinitiaties en die ook door starters worden ontleend. Op paasmaandag 21 april is de Start to Golf-dag gepland, een evenement waar doorgaans zo'n honderd deelnemers op afkomen. "We doen daarom een oproep naar de leden om eens te kijken of ze eventueel nog oude clubs hebben die wij kunnen lenen. De leden die deze clubs graag terug willen, kunnen ze voorzien van een label met de naam erop. Iedereen heeft wel hier of daar, op zolder of in de kelder, een oude club staan die niet meer gebruikt wordt."

Vandalisme

De Golfclub Beveren bekijkt intussen hoe ze zich beter kan beveiligen tegen dieven en vandalen. De club breidde recent nog uit van 6 naar 9 holes en nam ook een nieuwe clubhuis in gebruik. Tijdens de werken was er ook al heel wat vandalisme. Zo werden sproeiers op sommige plaatsen afgezet, werd stookolie uit tanks gelekt en werden voertuigen om het terrein te onderhouden gesaboteerd. Er werden zelfs al wielmoeren van een aantal voertuigen los gezet. De club dient elke keer klacht in bij de politie maar het is dweilen met de kraan open. Er is immers bijzonder weinig sociale controle door de afgelegen locatie van het golfterrein tussen het centrum en het havengebied. Bovendien koos de club bewust voor een terrein zonder afsluitingen omdat zo de inwoners van Kallo ook kunnen genieten van de natuur. "Leden vragen om een hoge afsluiting, maar dat zien we niet zitten. Enerzijds is dit moeilijk met een terrein van 30 hectare en anderzijds willen we het open karakter bewaren. We bekijken wel andere vormen van beveiliging", besluit Van de Vijver.