Ga naar de mobiele website
^ Top

Cultuurfeest op het Gravenplein

Voor de eerste maal zullen ook de beeldende kunsten aan bod komen tijdens Artube.
Kristof Pieters Voor de eerste maal zullen ook de beeldende kunsten aan bod komen tijdens Artube.
Op initiatief van de Kunstacademie slaan de Beverse verenigingen die zich bezighouden met muziek, toneel en dans voor de vijfde maal de handen in elkaar voor een grote cultuurmarkt op zaterdag 20 mei. Voor de eerste maal zullen er ook workshops worden gegeven

'Artiesten uit Beveren' of kortweg 'ArtuBe' is aan haar vijfde editie toe en is daarmee stilaan een begrip in Beveren. Het event wil bezoekers laten zien tot welke fantastische resultaten opleidingen in de academie en actieve deelname aan het verenigingsleven kunnen leiden. Podiumkunstenaars uit alle disciplines zullen op deze cultuurmarkt het beste van zichzelf geven.

Kunstacademie

"We treden nu voor het eerste naar buiten als Kunstacademie sinds de fusie en dus zullen ook beelden kunsten dit keer aan bod komen", zegt directeur Hans De Volder. "Er komt een aparte tent waar workshops worden gegeven. We gaan er ook al promotie maken voor de nieuwe graad voor volwassenen die we volgend jaar willen opstarten."


De optredens, voorstellingen en concerten zijn gratis. Ze starten om 10 uur en vinden plaats op verschillende locaties rond het Gravenplein: de schouwburg, media en polyzalen in CC Ter Vesten, het podium in Togenblik en de twee feesttenten op het Gravenplein. De deelnemende verenigingen zijn dit jaar dansgroep Salta, jeugdensemble Pollekes, de jeugdharmonie Mini's Kunst en Vreugd, de afdeling dans van het KA, de Young Music Band, Pagus Wasia en leden van De Kunstbende. Op het programma staat klassieke muziek, jazz, pop, toneel, voordracht en dans. De slotvoorstelling van dit grootse culturele volksfeest start om 17 uur in de schouwburg van CC Ter Vesten.


(PKM)Meld een bug