Ga naar de mobiele website
^ Top

Castart verkoopt Ter Vesten 5 keer uit

DANSSCHOOL TELT JAAR NA OPRICHTING AL 634 LEDEN

Castart heeft een hip imago en de kledinglijn verkoopt als zoete broodjes.
Kristof Pieters Castart heeft een hip imago en de kledinglijn verkoopt als zoete broodjes.
Dansschool Castart werd pas vorig jaar opgestart en mocht intussen al 634 leden registeren. Ze verkocht in een mum van tijd liefst vijf keer de schouwburg van Ter Vesten uit voor de eerste show.

Castart is het geesteskind van Carmen De Beule en Steffi Van Loo. Beide zijn ervaren dansleraressen. Vorig jaar besloten ze de sprong te wagen en een eigen dansschool op te richten in een voormalige garage in de Lindenlaan. Castart bestaat in mei één jaar en telt intussen al 634 leden wat de dansschool meteen één van de grootste sportverenigingen van Beveren maakt.

Succesverhaal

"Het is echt wel een succesverhaal", geeft Carmen toe. "We zijn er ook bijzonder trots op dat er maar liefst 80 jongens bij ons les volgen. De meeste kiezen voor hiphop maar stilaan kiezen ze ook voor andere dansgenres. Zelfs de papa's zijn enthousiast en vragende partij om zelf te beginnen dansen. We starten volgend jaar met een groep voor de mannen. Ze zullen een heel brede waaier krijgen van streetdance tot charleston. We proberen dus echt wel om heel Beveren aan het dansen te krijgen." Een andere nieuwigheid is Prep for Summer. "Dat zat op een halve dag volgeboekt. "Dit omvat twaalf weken intensieve coaching met aangepast voedingsadvies om je lijf klaar te stomen voor aan het strand."

'Brede school'

Castart stelt haar infrastructuur ook open voor de dansafdeling van het KA. "Maar we gaan verder dan dit en doen nu ook mee aan het project 'brede school'. Tijdens de middagpauze kunnen jongeren hier dans volgen. We hebben zo al 400 lagere schoolkinderen kunnen bereiken. Verder hebben we een sportactiviteit georganiseerd voor het buitengewoon onderwijs Baken en zes klassen van de Sint-Maarten Bovenschool werden begeleid bij een gezondheidsproject. Het gaat zo hard dat er binnenkort vier lesgevers zullen bijkomen want we gaan overdag ook beginnen met dans voor 55+ en 65+."

Eerste show

Castart gaat begin juli een staaltje van haar kunnen geven op de allereerste show met als thema 'En Vacances'. Er nemen 411 leerlingen deel. "De eerste voorstelling was op nog geen 24 uur uitverkocht", lacht Carmen. "Intussen zitten we aan vijf uitverkochte shows, goed voor 2060 tickets. Carmen en Steffi weten niet precies wat de sleutel is van het succes maar ze vermoeden het totaalpakket. "We zijn één grote familie en komen veel naar buiten op allerlei evenementen zoals de Beverse Feesten. Een videoclip werd op Youtube al 50.000 keer bekeken en een tweede clip is in de maak. Zelfs onze kledinglijn is hip. De jongeren dragen het zelfs in de week om naar school te gaan en zijn trots om een 'castart' te zijn. Er is zoveel vraag naar onze jackets dat we die nu via een webshop gaan verkopen aan niet-leden. Er zullen zelfs kruippakjes te verkrijgen zijn met als opschrift 'ik ben nu al een castart'."

Meer over


Meld een bug