Brandweer blust brandje in kerk Nieuw-Namen

De brandweer van de post Kieldrecht bluste over de grens in het kerkje van Nieuw-Namen.
Kristof Pieters De brandweer van de post Kieldrecht bluste over de grens in het kerkje van Nieuw-Namen.
Dankzij een alerte buurman en het snelle optreden van de Kieldrechtse brandweerpost is vrijdagavond erger voorkomen bij een brandje in de Sint-Jozefkerk in het Nederlandse Nieuw-Namen.

De eigenaar van de taverne naast de kerk in de Hulsterloostraat had vrijdagavond rookontwikkeling opgemerkt bovenaan de toren. Niet alleen de brandweer van Hulst werd opgeroepen maar ook de post Kieldrecht. De Nederlandse vrijwilligers van de vroegere post Nieuw-Namen zijn intussen immers ondergebracht in de kazerne van hun Belgische collega’s. De brandweer was al na enkele minuten ter plaatse. Toen ze de kerk betraden werden ze geconfronteerd met heel wat rookontwikkeling. De hevige wind had de rook langs de 25-meter hoge spiraaltrap naar beneden geblazen. Even werd dan ook gevreesd dat het al om een stevige brand ging. Gelukkig werd al snel de brandhaard gevonden in een kleine ruimte onder de klokken. Daar had een zekeringskast vuur gevat, waarschijnlijk ten gevolge van een kortsluiting. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle en de schade bleef beperkt.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof PietersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.