Advocaat haalt bananendoos boven tijdens proces: “Te zwaar om snel drugs mee te versluizen”

bananendoos
Kos bananendoos
Een bananendoos. Dat haalde advocaat Sven Mary woensdag boven tijdens zijn pleidooi voor de Dendermondse rechter. “Weeg zelf maar meneer de rechter. Je zal zien dat dit te zwaar is om in recordtijd drugs van de ene container naar de andere te versassen”, klonk het. Mary’s cliënt staat, samen met twee anderen, terecht omdat het parket hen verdenkt van vermeende drugsfeiten.

Het drietal werd opgepakt na feiten in de Waasland Haven in de zomer van vorig jaar. Op camerabeelden was te zien hoe Levy V. en Xeno D. zich tot twee keer toe met een badge toegang probeerden te verschaffen tot een kaai in de haven. Vervolgens vond een ontmoeting plaats aan een tankstation verderop, waarop de derde beklaagde Olca B. er wel in slaagde het terrein te betreden.

“Er werden verschillende bananendozen overgeladen van de ene naar de andere container. De twee stonden naast elkaar. Het gaat om een zogenaamde switch off techniek”, schetste de openbaar aanklager tijdens de zitting. “We vermoeden dat er drugs in zaten en dat het drietal betrokken is bij de invoer van drugs via de Waasland Haven. We hebben de dozen echter nooit kunnen onderscheppen. De container was snel weg en onvindbaar. De beklaagden beroepen zich bovendien op hun zwijgplicht, zodat de echte kopstukken buitenspel blijven.”

De beklaagden worden dan ook enkel vervolgd voor het binnendringen van de haven en bendevorming. Zelf ontkennen ze in alle toonaarden enige betrokkenheid. “Het enige wat mijn cliënt verweten kan worden, is dat hij probeerde de haven binnen te dringen met een badge die niet werkte”, zei advocaat An Govers, die V. verdedigde. Volgens D.’s advocaat wist die zelfs totaal niet wat er aan de hand was. “Hij is in een spinnenweb verzeild, waarvan hij zelf niet snapt hoe dat gebeurd is”, klonk het. Meester Sven Mary kwam met een bananendoos aandraven om de rechter te overtuigen dat de stelling van het parket absurd is.

Er volgt vonnis op 30 januari.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • kaat verhelst

    Eerder trucendoos