"Meer zenuwen dan bij Junior Eurosong"

ERVAREN THOMAS CERPENTIER (22) IN FINALE MNM RISING STAR

Uit 800 inzendingen schopte Thomas Cerpentier het al tot één van de drie finalisten.
Foto Kristof Pieters Uit 800 inzendingen schopte Thomas Cerpentier het al tot één van de drie finalisten.
Thomas Cerpentier (22) is één van de drie finalisten van MNM Rising Star. De populaire jongerenzender gaat op zoek naar hét strafste muzikale talent in Vlaanderen. Thomas heeft bakken ervaring. Als tiener schopte hij het al tot in de finale van Junior Eurosong en won hij de 'Zo is er maar één Cup' op Ketnet. "Maar minder zenuwen heb ik niet, integendeel", geeft hij toe.

Uit de 800 inschrijvingen, in minder dan drie weken tijd, heeft de MNM-jury 3 finalisten geselecteerd en die werden gisterenochtend bekendgemaakt in De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. Alle MNM-luisteraars konden de afgelopen weken muzikaal talent dat dringend ontdekt moest worden met de radiozender delen. De vriendin van Thomas Cerpentier stuurde een YouTube-filmpje in dat blijkbaar erg gesmaakt werd want hij is één van de drie finalisten.

Havenklerk

De Verrebroekse zanger weet intussen wel een en ander van talentenwedstrijden. Op 13-jarige leeftijd won hij de 'Zo is er maar één Cup' op Ketnet. Thomas kon zowel het publiek als de jury overtuigen met de song 'Hier bij jou' van Clouseau. Miguel sprak profetisch "a star is born". Nog geen jaar later schitterde Thomas in de finale van Junior Eurosong. Daarnaast was hij ook te zien in de reeks KetnetPop en stond hij met zus Eveline in de halve finale van 'Superster - The Family Battle' op de jongerenzender Nickelodeon. Zus Eveline waagde zich solo ook nog aan de wedstrijd 'Op zoek naar Maria', waarbij zender VTM op zoek ging naar een nieuwe musicalster.


Daarna werd het stil rond Thomas. Intussen is de tiener van weleer een volwassen man geworden van 22 jaar oud die werkt als klerk in de haven en daarnaast logistiek management studeert. "Ik ben op muzikaal vlak echter niet stilgevallen", verzekert hij. "Ik heb jarenlang in de band Empathy gespeeld. Tot een echte grote doorbraak is het nooit gekomen, maar ik ben wel altijd met muziek bezig gebleven. Met de band ben ik intussen gestopt. Ik ben nu opnieuw solo bezig, maar op een laag pitje. De ambitie is er nog wel, maar ik ben er iets nuchterder in geworden. Als dit een platencontract oplevert: fantastisch. Maar ik heb er ook vrede mee als het daarna weer stil zou worden."


Met de vele ervaring zou je denken dat hij nu een streepje voor heeft op de andere finalisten, maar volgens Thomas is niks minder waar. "Het is erg vreemd maar ik heb nu veel meer zenuwen dan in mijn tienerjaren. Toen stond ik er blijkbaar minder bij stil dat een massa volk aan het kijken was. Gelukkig zijn het gezonde zenuwen. Het is niet dat ik er door verlamd word."


Wie Thomas aan het werk wil horen, kan afstemmen op MNM tot en met vrijdag 6 oktober. De MNM-luisteraar beslist wie de winnaar van MNM Rising Star wordt. Stemmen kan tot vrijdagochtend 8 uur via mnm.be.