Tot 5 jaar cel voor homejacking

Vier mannen hebben celstraffen gekregen tussen 4 en 5 jaar cel voor een gewelddadige homejacking in Bertem op 16 december 2016. Twee dagen eerder stalen ze een Landrover in Tervuren. Het viertal liep tegen de lamp omdat ze te veel sporen achterlieten.

Het slachtoffer was na de homejacking twee weken arbeidsongeschikt. Door het trauma kon hij niet in het huis blijven wonen, verklaarde hij aan de rechter. De vier mannen namen twee jaar geleden een BMW mee en enkele bankkaarten van het slachtoffer. Daamee werd geprobeerd om geld af te halen. Na telefonie-onderzoek kwam aan het licht dat de gsm-nummers van dezelfde personen getraceerd werden onder de zendmast op het moment van de feiten en op het moment van de geldafdaling met de gestolen bankkaart. Voor de rechter gold dat als overtuigend bewijs. Ook sporenonderzoek op sigaretten die in de buurt werden gevonden, leidden naar de daders. Net als de nummerplaat van de VW Caddy die ze gebruikten tijdens hun verkenningsronde. Bij huiszoekingen werden gestolen goederen aangetroffen. Lukasz S. liet verstek gaan. Hij kreeg 5 jaar cel en 3.000 euro boete. Zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen. Przemyslaw L., Rafal A. en Kamil O. kregen ieder vier jaar cel. De boetes varieerden tussen 3.000 en 4.000 euro. Voor twee van hen werd de onmiddellijke aanhouding bevolen. Het slachtoffer kreeg een morele schadevergoeding van 8.000 euro.  

De rechtbank in Leuven waar het viertal zich moest verantwoorden.
KAR De rechtbank in Leuven waar het viertal zich moest verantwoorden.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.