Leegstaande hoeve stort in: graven bedolven onder puin

In de Groenendaal in Bertem is afgelopen weekend een oude hoeve ingestort. Er vielen geen gewonden maar op het nabijgelegen kerkhof werden wel enkele graven bedolven onder het puin.
De ravage is enorm.
Vertommen De ravage is enorm.

De politie kreeg zaterdagochtend melding van een instorting in de Groenendaal in Bertem. Ter plaatse bleek het te gaan om een deel van een oude vierkantshoeve. De stalling was helemaal ingestort. Al snel werd duidelijk dat het gebouw instortte door een gebrek aan onderhoud. De stalling was volledig vervallen. De eigenaar had de hoeve zelf al gestut met enkele balken maar die ingreep kon de instorting niet voorkomen. Er vielen geen gewonden bij de instorting maar op het nabijgelegen kerkhof werden wel enkele graven bedolven onder het puin. In Bertem gaat het nieuws over de instorting rond als een lopend vuurtje met heel wat kijklustigen tot gevolg.

De boerderij is vlak naast het kerkhof.
Vertommen De boerderij is vlak naast het kerkhof.
Graven van het kerkhof werden bedolven onder het puin.
Vertommen Graven van het kerkhof werden bedolven onder het puin.
De politie moest alles afsluiten.
Vertommen De politie moest alles afsluiten.
Heel wat inwoners van Bertem komen een kijkje nemen naar de ingestorte boerderij.
Vertommen Heel wat inwoners van Bertem komen een kijkje nemen naar de ingestorte boerderij.
De stalling was helemaal vervallen.
Vertommen De stalling was helemaal vervallen.
De ravage lokt heel wat kijklustigen.
Vertommen De ravage lokt heel wat kijklustigen.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Filip Desmedt

    Volgens te zien op de foto's is daar meer aan de hand . Kijk eens hoe weggezakt sommige graven wel niet zijn , hoe ongelijk daar alles ligt , inclusief de graven . Lijkt wel of de ganse boel daar scheefgezakt is , en dat wel eventueel de reden kan zijn van de instorting ook ....