Voedselteam Donkgemeenten heeft nieuwe locatie

Voedselteam afhaalpunt Donkgemeenten en enkele van de klanten tijdens de opendeur
Copyright : Geert De Rycke Voedselteam afhaalpunt Donkgemeenten en enkele van de klanten tijdens de opendeur

Voedselteam Donkgemeenten biedt voortaan lokale producten aan op een nieuwe locatie aan de Donklaan. Zo’n twintig gezinnen per week komen er lokale producten afhalen.

In februari is het twee jaar geleden dat in Berlare een Voedselteam opgericht werd. “De bedoeling van een Voedselteam is om lokale producten aan een eerlijke prijs aan te bieden. Het gaat om producten die duurzaam gemaakt worden hier dichtbij”, zegt Pieter Vermeiren die zijn schouders zette onder Voedselteam Donkgemeenten. Onder andere ambachtelijke bakkerij Verlot en kaasmakerij Berloumi nemen deel. In totaal bieden elf lokale producenten hun waren aan via Voedselteam.

Pieter Vermeiren en Ginette Union die haar garage ter beschikking stelt
Copyright : Geert De Rycke Pieter Vermeiren en Ginette Union die haar garage ter beschikking stelt

Een hele week lang kunnen mensen online hun producten bestellen. De producenten brengen die dan vrijdag naar een centrale plek waar afnemers ’s avonds hun waren kunnen oppikken. “Dat kan voortaan op onze nieuwe locatie in de garage die Ginette Union ter beschikking stelt aan de Donklaan”, zegt Pieter. Op nog geen twee jaar tijd heeft het Voedselteam intussen wekelijks een twintigtal gezinnen dat er producten komt afhalen. “De ene week wat meer en de andere wat minder.” Paul en Rita zijn klanten van het eerste uur. Zij zijn al sinds het begin afnemers van de lokale producten.

Paul en Rita, al klanten van het eerste uur
Copyright : Geert De Rycke Paul en Rita, al klanten van het eerste uur

Info: www.voedselteams.be of via donkgemeenten@voedselteams.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.