Visser vangt meerval van bijna twee meter: “Dit is wel mijn absoluut record”

Martin ving de meerval van bijna twee meter aan het Donkmeer.
KOS Martin ving de meerval van bijna twee meter aan het Donkmeer.
Martin Christiaens uit Zele heeft zondagochtend een wel heel grote vis gevangen op het Donkmeer in Berlare. Hij haalde een meerval van 1,97 meter uit het water. De man vist intussen al meer dan 40 jaar, maar zo een grote vis heeft hij nog nooit kunnen vangen. 

“Ik heb de vis gevangen deze ochtend om 06.45 uur", aldus Martin. “Maar zo een grote is wel mijn absoluut record. Vorig jaar had ik er al een gevangen van 1,87 meter, maar deze deed nog net iets beter", klinkt het. 

Martin vist nog maar twee jaar op meerval, maar kon al enkele grote vangsten binnen halen. “Vier weken geleden ving ik hier ook nog een meerval van 1,74 meter”, aldus Martin. Na de vangst gooide hij het beest terug in het meer. 
34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • lieven klauwaert

  Een meerval blijft niet in de vijver. Een meerval trekt rond van beek naar vijver naar kanaal enz..Een meerval kan 2km afleggen op 1 nacht en zoekt in de paaitijd ondiep water met begroeing op. Grote exemplaren houden zich overdag schuil in diepe, koele geulen op de bedding. 's Nachts jaagt hij in ondiepere wateren op levend en dood aas.

 • Roger Wellens

  Meerval werd ooit ingevoerd uit het Donaubekken, de Po-Ebro en Rhône zitten er rot van. Het enige probleem is dat deze predator bijna alle overige soorten opeet. Binnen 20 jaar heb je enkel nog meerval op het Donkmeer, zo ook op het Schullensmeer.

 • vangeel guido

  Dit is toch dezelfde dan verleden jaar maar een beetje gegroeid.

 • Rayan El Arami

  Davy Fonteyn. Wetenschappelijk gezien heb je gelijk. Maar in sommige regio's noemd(e) men in de volksmond de Europese meerval een katvis vanwege zijn "snorharen". Zoek maar eens op katvis in Wikipedia. En de echte katvis is trouwens ook erg lekker. Alleen, onder andere vanwege de stekels, een heikele job om die panklaar te maken :) En spijtig genoeg ook niet in de winkel verkrijgbaar.

 • Davy Fonteyn

  Rayan el arami. Een meerval is al zeker geen katvis! Een katvis heeft een gewone staart en heeft giftige stekels. En meerval heeft een staart zoals een paling en geen stekels en worden heel wat groter dan een katvis die max 40 cm wordt..