Verhuist boerenkrijgcollectie naar oud-gemeentehuis?

Oppositiepartij CD&V wil dat de museumcollectie over de Boerenkrijg een vaste stek krijgt in het centrum van Overmere. "Dat is ook onze intentie", reageert schepen Steven Vandersnickt (Open Vld)

Het Museum Donkmeer wordt binnenkort opnieuw ingericht. De boerenkrijgcollectie die er nu getoond wordt, moet plaats maken voor een natuurbelevingscentrum.


Oppositiepartij CD&V vraagt om de collectie over de Boerenkrijg van Overmere maximaal te bewaren. "Een tentoonstellingsruimte is perfect mogelijk in de huidige bib die op zijn beurt een plekje kan krijgen boven de gemeentelijke feestzaal. Zo kan de feestzaal ontwikkeld worden als echte ontmoetingsruimte", aldus Steven Baeyens (CD&V).

Inventaris

"We zullen er alles aan doen om de boerenkrijgcollectie de aandacht te geven die ze verdient", aldus Yves Poppe (CD&V).


"Dat was ook onze bedoeling", zegt schepen van Toerisme, Steven Vandersnickt (Open Vld). "De cultuurdienst maakt op dit moment werk van een inventaris van de stukken. Ook de heemkundige kring van Overmere en het Boerenkrijgcomité worden hierbij betrokken.


Voor de herinrichting van het gemeentehuis van Overmere werd al een studiebureau aangesteld om een beheersplan op te stellen. Naar alle waarschijnlijkheid kan de collectie daar dan wel ondergebracht worden."


(KDBB)