Oppositiepartij wil minimale dienstverlening van Verko bij staking

Yves Poppe.
RV Yves Poppe.
CD&V Berlare wil dat de gemeente in het nieuwe contract met Verko het principe van de minimale dienstverlening laat opnemen. De partij is de vele problemen bij het bedrijf beu en hoopt daarom dat de gemeente bij de vernieuwing van de contracten dit jaar ingrijpt. 

“De voorbije maanden werden de gemeenten die samenwerken met Verko vaak geconfronteerd met stakingen en problemen, ook Berlare”, zegt Yves Poppe (CD&V). “Dit zette veel kwaad bloed bij de bewoners omdat het huisvuil bleef staan.” 

Later dit jaar moet de gemeente kiezen of ze verder gaan met Verko onder hetzelfde contract of enkele wijzigingen doorvoeren of misschien zelfs op zoek gaan naar een nieuwe partner. “De minimale dienstverlening is voor ons hoogste prioriteit. Dan heeft de bevolking tenminste garanties dat de vuilniszakken zullen opgehaald worden en dan kunnen we scenario’s zoals er vandaag de dag zijn vermijden”, besluit Poppe. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.