Op Werelddierendag worden beestjes overal in de watten gelegd. Dat is niet anders bij hondenkapsalon Cwafure.

Op Werelddierendag mag er al eens een extraatje, voor Yeti een zakje lekkers
Copyright : Geert De Rycke Op Werelddierendag mag er al eens een extraatje, voor Yeti een zakje lekkers

“Vandaag krijgen alle honden een extra lange verwenbeurt”, zegt Cindy Van de Winckel van het hondenkapsalon. “Knippen, scheren, nageltjes knippen, oren uitkuisen en een verwenbadje, alles erop en eraan. Bovendien mogen ze extra lang buitenspelen en ik voorzie meer speelgoed”, zegt de hondenkapster die een extreem groot hart heeft voor beestjes.

Yeti ondergaat gewillig zijn kambeurt.
Copyright : Geert De Rycke Yeti ondergaat gewillig zijn kambeurt.

Bij Cindy worden regelmatig verwaarloosde of verloren gelopen beestjes binnen gebracht. Zo kwam ook Yeti enkele jaren geleden bij haar terecht. “Yeti werd in China op het nippertje gered van de hondenslacht. Het beestje heeft bij mij een nieuwe thuis gevonden. Maar dat kan ik natuurlijk niet aan alle dieren die hier terechtkomen geven. Met vzw Wheels for Animals proberen we om een warm nest te zoeken voor elk dier. We zamelen ook geld in om verwaarloosde of mishandelde dieren er weer bovenop te helpen."

Copyright : Geert De Rycke
Copyright : Geert De Rycke
Copyright : Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.