Ga naar de mobiele website
^ Top

Nieuwe overzetboot Donkmeer vaart uit in april

Het Donkmeer heeft een nieuwe overzetboot. Nadat de Kooiker het liet afweten, was er vorige zomer geen overzetdienst. Vanaf april vaart de nieuwe overzetboot met 50 zitplaatsen uit.

Nadat overzetboot de Kooiker het na tien jaar liet afweten, was er afgelopen zomer geen overzetdienst op het Donkmeer. De Kooiker bracht toeristen, scholen en groepen vanaf de Donklaan naar de Eendenkooi. Een jaar geleden bleek dat de houten bodem van de boot beschadigd was zodat er water binnensijpelde. Herstellen was te duur en de aankoop van een nieuwe boot was niet voorzien in het meerjarenplan.


Na heel wat zoekwerk werd er een elektrische rondvaartboot van Boottochten Jan Plezier gevonden die gebouwd werd in 2012. De boot wordt geleverd met de noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen zoals reddingsvesten. Met de boot kunnen vijftig inzittenden meevaren. "De boot is rolstoel- en kinderwagenvriendelijk. Zo is er een lift om mindervaliden aan boord te helpen", zegt schepen Carine Meyers (Open Vld). "Door de combinatie van een boegschroef en de stuwmotor kan de boot tegen de kade geklemd worden zodat in- en uitstappen voor iedereen gemakkelijk is", vult schepen van Toerisme, Kris Malfliet (Open Vld) aan.

Minder lawaai

De nieuwe overzetboot is elektrisch aangedreven. "Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar daardoor is er ook minder lawaai. Zo kunnen passagiers nog meer van de rust en de natuur genieten", zegt schepen van Milieu, Steven Vandersnickt (Open Vld).


Zaterdag 4 april om 11.30 uur wordt de nieuwe overzetboot officieel ingehuldigd zodat hij tijdens de opening van het toeristisch seizoen ten volle kan benut worden. (KDBB)

Meer over


Meld een bug