Geldboete en rijverbod voor bestuurster die ongeval veroorzaakt onder invloed

Geert De Rycke
De 69-jarige Rita V.A. uit Berlare is deze ochtend voor de Dendermondse rechtbank verschenen voor een frontale aanrijding in maart vorig jaar. De vrouw verloor toen de controle over haar voertuig in een scherpe bocht en botste frontaal met haar tegenligger. De bestuurder van het andere voertuig raakte gewond. 

De vrouw werd na het ongeval onderworpen aan een ademtest en bleek stevig gedronken te hebben. Ze had een promillegehalte van maar liefst 1,67 in haar bloed. “Bovendien moest ze ook ondersteund worden en had ze een slechte oriëntatie in tijd en ruimte", aldus het Openbaar Ministerie. De advocaat van de beklaagde zei dat ze ondersteuning kreeg omdat ze in shock was na het ongeval. “Mijn cliënte vraagt om de nodige mildheid want ze heeft haar auto nodig om naar haar zoon, die in Wetteren woont, te gaan en boodschappen te doen", klinkt het. Politierechter Mireille Schreurs legde haar een geldboete op van 2.000 euro waarvan een gedeelte met uitstel. Haar rijbewijs moet ze een maand inleveren. 




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.