De Verenigde Vrienden maken kinderen 'Wild van Muziek'

Campagnebeeld 'Wild van Muziek' van de fanfare Verenigde Vrienden Overmere.
Foto Kos Campagnebeeld 'Wild van Muziek' van de fanfare Verenigde Vrienden Overmere.
Koninklijke fanfare 'De Verenigde Vrienden' uit Overmere is nu al één van de grootste verenigingen van de gemeente. Met een gloednieuwe campagne willen ze nog meer jongeren aantrekken.

'Wild van muziek'. Dat is de gloednieuwe, grote recruteringscampagne van de Koninklijke fanfare 'De Verenigde Vrienden' uit Overmere. Met zestig spelende leden en 250 steunende leden is de fanfare van Overmere nu al één van de grootste en meest actieve verenigingen in de gemeente. "De huidige werking van het orkest staat in schril contrast met het beeld dat nog veel mensen hebben over 'de fanfare'", zegt voorzitter Wim De Geest. "Het continu werken aan kwaliteit en muzikaliteit geeft muzikanten de kans om zich helemaal te ontplooien in hun hobby."

Recruteringscampagne

De fanfare zette de afgelopen jaren al in op modernisering en verjonging. "En dat blijkt aantrekkelijk te werken. Onze jeugd schaarde zich dan ook meteen achter het idee om een recruteringscampagne op te zetten. Die kreeg als titel 'Wild van muziek'."


Met de campagne wil de fanfare muzikaal talent vanaf het eerste leerjaar de kans geven om deel te nemen aan muziekinitiatie, de muziekschool van de fanfare en het leerlingenorkest.


Kinderen en jongeren die interesse hebben, kunnen op zaterdag 9 september van 10 tot 12 uur terecht in het voormalig gemeentehuis van Overmere waar ze de verschillende instrumenten kunnen testen.


Info: www.wildvanmuziek.be. (KDBB)