Berlare beschikt over zwerfboekenkasten op verschillende locaties

De boekenkastjes zijn vanaf nu aanwezig op verschillende locaties in Berlare.
RV De boekenkastjes zijn vanaf nu aanwezig op verschillende locaties in Berlare.
De gemeenten Berlare beschikt sinds kort over boekenhuisjes op diverse locaties. De bedoeling is om boeken te laten ‘rondzwerven’ op verschillende locaties, die niet terug hoeven naar de bibliotheek. 

“Je mag de boekjes uit het ene kastje nemen en achter laten in een ander zodat de volgende geïnteresseerde dat boek kan lezen”, aldus schepen Carine Meyers. Er is ook de mogelijkheid om de boeken te houden, maar dan moet je wel een nieuwe in de plaats zetten. “We willen het lezen stimuleren en zoveel mogelijk mensen bereiken op deze manier. Het kasteelpark is hiervoor een geschikte locatie. Even vertoeven onder de bomen in de zon en wegdromen”, klinkt het. “Hopelijk kunnen we op deze manier de leeshonger terug aanwakkeren, want voor sommigen is de drempel naar de bib te hoog”, aldus Meyers. 

De zwerfboekenkastjes kan je vinden in het kasteelpark, dorpsplein in Uitbergen, de Leopolddreef, het Donkoeverpark en nog enkele andere locaties. De bibliotheek van Berlare zal de boeken beheren. Als er te veel zijn, worden deze bewaard en later aangevuld in de verschillende kastjes. “Zo kunnen we een leuk en wisselend aanbod aanbieden”, besluit Meyers. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.