Auteur Harry De Paepe schenkt boek over Engelsen aan Brits minister Johnson

Brits minister Boris Johnson (rechts) neemt het boek van Harry De Paepe in ontvangst in Manchester.
Repro Geert De Rycke Brits minister Boris Johnson (rechts) neemt het boek van Harry De Paepe in ontvangst in Manchester.
Berlarenaar Harry De Paepe gaf het boek dat hij schreef over de Engelsen aan Brits buitenlandminister Boris Johnson. "Een bijzonder moment", zegt de auteur.

Harry De Paepe (36) bracht onlangs samen met VRT-journalist Flip Feyten het boek uit 'Stiff Upper Lips - Waarom de Engelsen zo Engels zijn'.


De twee anglofielen maakten samen een boek vol anekdotes over Engeland, telkens gebracht met een humoristische noot. Met het boek willen ze Vlamingen tonen wie ze nu juist zijn, die Britten waarvan we heel wat series en popsterren kennen. Naar aanleiding van het boek kregen de twee ook een vijfdelige radioreeks op Klara waarbij ze heel wat anekdotes brengen.

Politieke bijeenkomst

Het boek over de Engelsen kon Harry nu persoonlijk overhandigen aan Brits buitenlandminister Boris Johnson. "Ik mocht voor de nieuwssite Doorbraak.be verslag uitbrengen over een belangrijke politieke bijeenkomst in Manchester. Met een beetje ellebogenwerk kon ik telkens enkele prominente figuren ontmoeten", vertelt Harry over hoe hij bij de minister geraakte.


"Een hoofdstuk uit het boek gaat over de aanloop naar de brexit. Daarin speelt de huidige minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, een belangrijke rol. Eerst als journalist en later als leider van de campagne om uit de EU te stappen. Ik kon hem even spreken. Ik overhandigde hem het boek en vertelde hem over de reeks op radio Klara. Toen Johnson vernam dat hij erin voorkomt, moest hij hartelijk lachen."


'Stiff Upper Lips' is na nog geen twee weken tijd aan een tweede druk toe. (KDBB)