Al zes honden sinds begin dit jaar vergiftigd: “Het gif lag gewoon in onze tuin”

Céline moest afscheid nemen van haar Zarah
RV Céline moest afscheid nemen van haar Zarah
Viktor, een Amerikaanse Cocker Spaniel, is afgelopen weekend door het oog van de naald gekropen nadat hij vergif had binnengekregen tijdens een wandeling aan de Kruyenberg. Viktor is lang niet de enige. Sinds begin dit jaar werden er al zes honden vergiftigd, waarvan er drie het niet haalden.

Het eerste feit dateert van 1 januari. Céline Corthals kwam thuis en trof haar honden niet in ‘normale doen’ aan. “Onze golden retriever, Zarah, zakte door haar poten en trilde enorm”, aldus Céline. “Ook onze Ierse setter, Lucka, deed heel raar en vertoonde dezelfde symptomen.” 

Zarah overleefde de vergiftiging niet en werd ingeslapen door de dierenarts.
RV Zarah overleefde de vergiftiging niet en werd ingeslapen door de dierenarts.

Céline reed met haar honden onmiddellijk naar de dierenarts, die liet weten dat de dieren vergiftigd waren. De honden bleven de hele nacht bij de dierenarts en werden verzorgd. “Even kreeg ook onze chihuahua, Chino, dezelfde symptomen. Ook hij werd toen verzorgd.” 

Vergif in tuin

De honden bleven enkele dagen bij de dierenarts ter observatie en hadden heel wat zorgen nodig. Lucka en Chino overleefden de vergiftiging, Zarah, de Golden Retriever, moest worden ingeslapen. “Het gif lag toen gewoon in onze eigen tuin. We weten niet wie het er gelegd heeft, of waar het vandaan komt, maar intussen zijn we al lang niet meer de enige”, zegt Céline. De vrouw diende klacht in bij de politie. 

De honden van Vera, Viktor en Guinness, overleefden de vergiftiging, maar voorlopig komen ze niet meer buiten.
RV De honden van Vera, Viktor en Guinness, overleefden de vergiftiging, maar voorlopig komen ze niet meer buiten.

Al zes honden vergiftigd

Ook Vera Van de Velde dient klacht in. Zij verwittigde de politie nadat ook haar hond afgelopen zondag vergiftigd raakte en dezelfde symptomen vertoonde. “De dierenarts vermoed dat het een gif is dat op de zenuwen van de hond werkt”, vertelt Vera. “Ik was met mijn honden gaan wandelen, toen onze Amerikaanse Cocker Spaniel van vier jaar oud, Viktor, plots begon te eten aan iets. Kort daarna viel hij plat neer en kon hij niet meer stappen.” Vera was er niet gerust in en ging meteen naar de dierenarts, die hem meteen antigif gaf. Ook de hond van de buren van Vera werd vergiftigd thuis aangetroffen. Ook hier overleefde het diertje het niet. “In totaal zijn er al zes honden slachtoffer geworden van vergiftiging, en zijn er al drie gestorven. Gelukkig overleefde Viktor. Ik hoop dat ze de dader snel vatten”, klinkt het. 

Gaan wandelen met de honden gaat Vera nu even niet meer doen. “Hoe jammer het ook is, maar ik heb te veel schrik gekregen. Het moet echt iemand van de regio zijn die de honden vergiftigd, want het speelt zich allemaal af rond de Kruyenberg. Ik hoop dat de politie de dader snel kan vatten”, klinkt het. De politie roept alvast op om waakzaam te zijn en de hond nauwlettend in het oog te houden. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mark Verlot

    Das niet te begrijpen, ongelooflijk wat voor mensen er rondlopen, en allemaal zonder aanleiding, hoe meer het in het nieuws komt hoe meer het voor komt heb ik de indruk, de eené idioot aapt de andere na.

  • jan swaenen

    Wat is er toch mis met bepaalde mensen!! Dit wordt alsmaar erger en erger! Gefrustreerd door iets en het uitwerken op iets of iemand anders, ge eens boxen dan is al die frustratie eruit. Hopelijk vinden ze de dader