'Stem van het volk' plaatst algemeen belang voorop

De partij beschikt over een bijzonder enthousiast team en kijkt uit naar 14 oktober.
Copyright : Geert De Rycke De partij beschikt over een bijzonder enthousiast team en kijkt uit naar 14 oktober.

'Stem van het volk', de partij in Berlare die opgericht werd door onafhankelijk gemeenteraadslid Piet Vandoolaeghe zet de vraag van de burgers voorop voor de gemeente Berlare en zijn deelgemeenten. Met een lijst van 15 personen trekken ze op 14 oktober naar de kiezer. "Iedereen in ons team is enorm enthousiast en heeft goede ideeën voor Berlare, dat doet mij al heel veel plezier", aldus Vandoolaeghe. 

Met een programma van maar liefst zeven pagina's lang neemt de partij het heel serieus en hopen ze iets te kunnen betekenen voor de kiezers op 14 oktober. "Het is een programma dat door al onze leden is geschreven. Frisse ideeën met een gemotiveerd team waarbij het algemene belang van onze inwoners voorop staat, dat vat eigenlijk alles samen", klinkt het. De partij kijkt vooral naar het kasteel van Berlare dat binnenkort heringericht zal worden en heel wat geld zal kosten. "Dat geld kunnen we beter gebruiken voor iets anders. Grote projecten gaan niet meer gerealiseerd kunnen worden, wegeninfrastructuur op sommige plaatsen kan dan niet meer gefinancierd worden", zegt Vandoolaeghe. "Wij willen ook niet in hokjes denken. Als een idee goed is voor de gemeente, links of rechts getint, het moet gewoon goed zijn." 

De partij zal bij de verkiezingen ook werken met een volledig gemixte lijst. "We werken volgens het principe van man-vrouw-man-vrouw. Wij willen niet in hokjes denken en plaatsen iedereen gelijk. Het was wel even spannend, want tot 14 dagen geleden hadden we nog maar twee vrouwen in ons team, maar enkele leden hebben er hun schouders onder gezet waardoor we nu toch met een geschrankte lijst kunnen werken." 

Vandoolaeghe heeft geen idee wat hij van de gemeenteraadsverkiezingen kan verwachten. "Wij gaan vooral naar onszelf kijken, wij geloven in onze eigen koers en zien wel waar we uitkomen. We kunnen echt van een heel groot succes spreken als we een zetel zouden veroveren in de oppositie. Als we dat halen met onze partij dan zal het een zetel zijn die stevig oppositie zal voeren, wat de coalitie ook mag worden. Wij kijken er alleszins enorm naar uit", besluit Vandoolaeghe. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.