"Zonder step zat ik in rolstoel"

MS-PATIËNTE ORGANISEERT WORKSHOPS MET TWEEWIELERS

Initiatiefnemers Carine Peeters met hond Lilo, Kathleen Janssens, Myriam Wilmsen en Walter Maes met hond Kimmi.
David Legreve Initiatiefnemers Carine Peeters met hond Lilo, Kathleen Janssens, Myriam Wilmsen en Walter Maes met hond Kimmi.
MS-patiënte Myriam Wilemsen (46) uit Berlaar wil samen met drie vrienden Vlaanderen warm maken voor de step. "Ik kan door mijn ziekte niet meer fietsen. Als ik niet zou steppen zou ik al lang in een rolstoel zitten", vertelt Myriam.

Samen met Kathleen Janssens (36), Carine Peeters (45) en Walter Maes (56) startte Myriam het initiatief op. "Wij leerden steppen in Nederland, het is daar zeer populair. In Vlaanderen lijkt het minder bekend", aldus Myriam.


"Vanaf maart beginnen we daarom met workshops om zo hopelijk Vlaanderen aan het steppen te krijgen. Iedereen kan het want het is simpeler dan fietsen en voor sommige mensen, zoals MS-patiënten, fysiek ook makkelijker", vertelt Myriam. "Mijn vriend Walter Maes deed vroeger aan wedstrijdlopen met zijn hond. Hij werd geopereerd aan zijn knie en mocht niet meer lopen of fietsen, een harde klap. Vermits ik door mijn ziekte ook niet meer kan fietsen zochten wij een sportieve en creatieve oplossing. Wij ervaarden dat het goed is voor je conditie, gecombineerd met een goeie training voor je spieren. Je hebt geen zadelpijn, kan regelmatig van been wisselen en het is veiliger omdat je altijd één voet tegen de grond hebt. Daarbij komt dat er weinig onderhoud is, want een step heeft geen versnellingen of een ketting die stuk kan gaan. Ook interessant is dat je tijdens het steppen de ideale snelheid haalt om je hond met je te laten meelopen", vertelt Myriam Wilemsen.


Myriam en Walter kochten in Nederland prompt zes tweedehands steps, allemaal verschillende modellen om uit te proberen tijdens onze workshops. "Wij leren je aan hoe je er best aan begint en je eventueel je hond aan de step leert wennen. Wij geven alleen info en training en goede adviezen maar verkopen geen steps. Je kan daarvoor terecht bij Kathleen Janssens die als enige de steps van Footfghter in ons land verdeelt. Een step kost om en bij 269 euro. Onze workshops starten zaterdag 7 maart in overleg met de geïnteresseerden. Momenteel hebben we een twintig sportievelingen die steppen. We trekken naar rustige plaatsen langs het Netekanaal, de Netedijken, de Merodese bossen of naar de binnenstad van Lier", besluit een enthousiaste Myriam. Info: Dogscooting@gmail.com en www.puppyworld.be (zie rubriek step voor volwassenen) of via 0486/05.12.45.

KESSEL - steps als toeristisch vervoermiddel - WAE - Foto David Legreve
David Legreve KESSEL - steps als toeristisch vervoermiddel - WAE - Foto David Legreve