Warmwaterkruik 2.0 is duurzaam en heeft vele functies

Gody Boyon zamelt geld in voor haar nieuwe versie van de waterkruik.
Mine Dalemans Gody Boyon zamelt geld in voor haar nieuwe versie van de waterkruik.
Gody Boyon komt in december op de markt met Juggi, de warmwaterkruik 2.0. Met een crowdfundingcampagne hoopt de Paalse tegen dan genoeg kapitaal te hebben verzameld om eigen creaties te produceren, die voor veel meer dienstdoen dan enkel het bezorgen van warme voeten tijdens de wintermaanden.

Gody gaat voor kruiken die hip en duurzaam zijn, en vooral een grotere functionaliteit hebben.


Met Juggi wil ze een einde maken aan het oubollige imago van de voorwerpen. Ze krijgt hulp van de Gentse ontwerpster Cindy Iwens, die de ideeën van Gody verder uitwerkt. De kruiken zullen onder meer gebruikt worden als troost voor verdrietige kinderen, als ondersteuning bij weeën en chronische pijnen, en als rustbrenger en verkoeler na een zware werkdag. Ze moeten 365 dagen per jaar dienstdoen, ook in de zomer. Gody verkoopt online al tien jaar aangekochte warmwaterkruiken en komt nu met eigen creaties voor de dag.


"De kruiken worden gemaakt uit kwaliteitsvolle bestaande kunststoffen en hebben een bruikbaarheid van 10 jaar", vervolgt de Paalse.


"Tot voor kort had ik trouwens nog nooit een kruik gezien die op het gebied van duurzaamheid aan de kwaliteitsnormen voldeed." De productie van Juggi zal plaatsvinden in Bewel, de beschutte werkplaats in Hasselt. Gody wil via de inzamelactie 4.000 euro verzamelen. De teller staat momenteel op 3.250 euro en de crowdfunding loopt nog zo'n drietal weken. (KTL)