Vader (42) doet verdovingsmiddel in blikje Red Bull van dochter (15) en verkracht haar

.
rv .
Een 42-jarige man uit Limburg heeft zijn dochter zwaar misbruikt. Op een avond in december 2016 zat hij met zijn dochter in de zetel en verkrachtte hij haar. Het meisje voelde zich suf na het drinken van een blikje Red Bull en kon zich nauwelijks verzetten. 

Die bewuste weekendavond was de broer van het slachtoffer naar een feestje gegaan en lag de zus boven te slapen. Zij zat in de zetel toen de vader toesloeg. Het meisje vermoedde dat er een soort drugs in de drank zat, al had ze niet gezien hoe deze in het blikje waren beland. Versuft ging ze languit in de zetel liggen en voelde ze zich wegdraaien, toen kwam de beklaagde op haar  zitten. Hij was erg zweterig, begon haar op de mond te kussen en kleedde haar uit. Vervolgens betastte hij zijn dochter en verkrachtte hij haar. Zij zei één keer 'stop', maar kon zich verder niet verzetten. Achteraf vroeg beklaagde om niets over de feiten te vertellen. 

Familiegesprek

Het meisje hield het verhaal lang voor zichzelf, maar in het voorjaar van 2017 lichtte ze toch haar beste vriendin en broer in. Uiteindelijk werd ook haar tante, de zus van beklaagde, op de hoogte gebracht. Het kwam tot een familiegesprek bij de ouders van de beklaagde en hijzelf barstte in tranen uit. Toch werd er nog niet naar de politie gestapt. Pas toen een bezorgde leerkracht het meisje op school aansprak omdat ze er niet bij leek te zijn, ging de bal aan het rollen. 

De zaak werd achter gesloten deuren behandeld. De beklaagde legde een bizarre verklaring af en wist niet veel over de feiten te vertellen. Hij verwees wel naar alcohol- en drugsproblemen in het verleden. Eerder werd hij bovendien al een keer veroordeeld voor aanranding van de eerbaarheid. De rechtbank spreekt van een totaal gebrek aan normbesef en respect en vindt de vraag tot opschorting totaal niet gepast. Naast een celstraf van veertig maanden, krijgt beklaagde een boete van 200 euro en staat hij in voor de gerechtskosten van ruim 1.500 euro. De vordering van de burgerlijke belangen wordt aangehouden. 

De rechtbank van Hasselt.
Birger Vandael De rechtbank van Hasselt.31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Feline Verhaegen

  Waarom word er pas naar de politie gegaan als de leerkracht het in de gaten krijgt terwijl de familie dit al lang weet?! en ik vind deze straf persoonlijk een cadeau voor die vader, zo kom je er ook simpel vanaf. Je bent zo weer vrij wanneer je jou goed gedraagt... De hoop in het rechtsysteem ben ik toch kwijt precies...

 • Nicole Leysen

  Daar waar je jezelf veilig en geborgen zou moeten voelen door degenen die hun taak eruit bestaat al het "goede" wat in zijn macht ligt te bewerkstellen....

 • josianne keppens

  ziekelijke vent! jij bent absoluut geen vader maar een monster!!!!!!!!!

 • Ine Van Cauwenberg

  Uw eigen vader!!!Ziekelijke vent!!!

 • Murto Duyke

  ???? Is hier de wet toegepast of wa,...