Politie doet oproep na opsporingsbericht van Dries Van Langenhove op Facebook: “Tips graag rechtstreeks naar ons”

Politicus Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) stuurde via Facebook een zelfgemaakt opsporingsbericht uit.
Facebook Politicus Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) stuurde via Facebook een zelfgemaakt opsporingsbericht uit.
Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) heeft zelf een opsporingsbericht verspreid op Facebook na het ongeval met vluchtmisdrijf van eerder deze week aan de Koolmijnlaan in Beringen. De lokale politie is niet helemaal fan van het opsporingsbericht: “We betreuren dat in het filmpje niet verwezen wordt naar de lokale politie.”

Het bizarre ongeval vond dinsdagavond al plaats aan de Koolmijnlaan ter hoogte van het warenhuis Aldi. Slachtoffer Dwayne Ickmans (19) kwam net terug van babysitten, toen hij door de klap met een babyblauwe BMW tegen de grond smakte. Andere getuigen meenden diezelfde auto even voordien nog te hebben opgemerkt in de buurt, omwille van het agressieve rijgedrag. De bestuurder stapte na het ongeval wel uit, en beloofde aan Dwayne om een ambulance en de politie te bellen. Maar in plaats daarvan nam hij de nagelnieuwe iPhone, én de portefeuille van het slachtoffer mee, om vervolgens weg te scheuren.”

“Kan niet moeilijk zijn”

“Hoeveel babyblauwe BMW’s zouden er in Vlaanderen kunnen rondrijden”, vraagt politicus Dries Van Langenhove zich af. “Heel moeilijk kan het toch niet zijn, om de eigenaar te vinden?” Daarom doet hij aan iedereen op zijn facebookpagina een oproep om mee te zoeken naar de dader. “Ik ben er zeker van dat we hem samen kunnen vinden.” Met een vette knipoog zegt Van Langenhove aan het einde van het filmpje ook dat hij wel een vermoeden heeft in welke richting hij de dader moet gaan zoeken.

Helaas nog geen bruikbare tips

Helaas is bij de lokale politie Beringen, Ham, Tessenderlo voorlopig nog niet de ultieme tip binnen gekomen. “Voor alle duidelijkheid: we hebben er niets op tegen dat nieuwsberichten veelvuldig gedeeld worden op sociale media”, zegt commissaris Eric Raymaekers. “Het kan maar helpen om een oplossing te vinden. We gaan ons bovendien niet mengen in de politiek. Voor ons als politiekorps is het oplossen van de feiten prioritair. We betreuren wel dat in het filmpje niet verwezen wordt naar de lokale politie. Het is juist belangrijk dat mensen die bruikbare tips kunnen hebben, dat meteen bij ons melden. Vreemd vinden we ook dat de politicus al meent te weten in welke richting we de daders moeten gaan zoeken. Zelf hebben wij dat idee voorlopig nog niet. Alle pistes zijn voorlopig open. Mocht hij toch aanwijzingen hebben, dan kan hij die zeker meteen met ons delen.”

Personen die meer informatie hebben over het bewuste ongeval nemen best rechtstreeks contact op met de lokale politie Beringen, Ham, Tessenderlo op het nummer 011/27.95.70.

Dwayne Ickmans (19) herstelt in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
RV Dwayne Ickmans (19) herstelt in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.